Foto: Jure Banfi
Zmaga in ohranitev vodstva. Mariborani ostajajo na vrhu Prve lige Telemach, na prvo mesto ligaške lestvice strelcev pa se je povzpel novi Vijol'čni bojevnik. Ognjen Mudrinski je razkril željo, ki bo razveselila tudi navijače.

Po Radomljah je padel še sežanski Tabor, Maribor pa je vrnitev v Ljudski vrt kronal z zanesljivo zmago. Štajerci bodo z novim kompletom točk v marec vstopili kot vodilna ekipa državnega prvenstva.

»Ognjen Mudrinski!« je tekom dvoboja s Kraševci dvakrat zadonelo s tribun Ljudskega vrta. Srbski napadalec je dvakrat matiral Jana Koprivca, s skupno 11 goli pa je zdaj izenačen s prvim strelcem lige Maksom Barišićem.

Nove zmage se je razveselil tudi trener Radovan Karanović, ki po ponedeljkovi zmagi v Domžalah ni spreminjal začetne enajsterice. 

»Po dolgem času smo začutili duh Ljudskega vrta. Čestitam publiki za navijanje skozi celotno tekmo, igralcem pa za odnos. Pripravili smo si dobro popotnico za derbi v Kopru,« je sprva dejal Karanović.

O Mudrinskem in ostalih

»Nagrada je zasluženo prišla v Ognjenove roke. Že na ogrevanju so vsi streli šli v gol, tako da sem čutil, da bo znova zadel. Ve se, da gre za igralca kazenskega prostora, ki je navajen zadevati. 

Treningi niso njegova specialiteta, kljub temu pa je priprave oddelal maksimalno. To, kar nas navdušuje, je zanj verjetno nagrada za delo v pripravah,« o novem Vijol'čnem bojevniku pravi trener Maribora.

Mudrinski je sicer še drugič zapored zelenico zapustil po dveh doseženih zadetki, a kot je razkril strateg štajerskega prvoligaša, je robustni napadalec prosil za zamenjavo.

Že prej, pred pričetkom drugega polčasa, je Nino Žugelj zamenjal Danijela Šturma. Karanović je pojasnil, da želi mladega Korošca pred tekmo v Kopru vrniti v igralni ritem. 

Za Đorđa Ivanovića je dejal, da se bo sprostil s prvim golom. Po besedah trenerja pa že zdaj kaže kakovost, ki jo klub pričakuje. Prvi mož trenerskega štaba je bil zadovoljen tudi z igro Aljaža Antolina:

»Aljaža poznam že dlje časa. V ekipi sem ga želel še v času, ko sem deloval v mladinski šoli Maribora. Njegove igre me ne presenečajo, saj sem ga spremljal v Beltincih. V pripravah je delal zelo dobro, zdaj kaže pa kakovost in talent, ki ju premore. Je na dobri poti.«

Foto: Jure Banfi

Misli že usmerjene proti Kopru

»Mislim, da smo na dobri poti, da skozi tekmo postanemo tekmovalni. So obdobja, ko smo igro prepustili nasprotniku. To se nam je zdaj zgodilo že drugič in to mi ni všeč. 

Težko pa je tekmo vselej držati pod nadzorom. Če pogledamo v celoti, sem zelo zadovoljen,« je o tekmi s Taborom še dejal jesenski povratnik v štajersko prestolnico.

Trener vijoličastih je misli že usmeril proti četrtkovi tekmi s Koprom. Poudaril je, da bo potrebno na Bonifiki stopiti na plin. Na to, kakšnega rezultata bi si želel na današnji tekmi med Olimpijo in Koprom, pa ni želel odgovoriti. 

Meni, da je o prvem favoritu za vrh lestvice še prehitro govoriti, nogometašem pa je prepovedal evforijo. Ekipa gre v serijo zahtevnih preizkušenj ponižno, a z željo, da osvoji naslov državnega prvaka:

»Na vsaki tekmi želimo biti kompaktni in iz tega priti do gola nasprotnika, moramo pa se tudi dobro braniti. Tudi tokrat smo imeli obdobja, ko smo v obrambi izgubili koncept. To se dogaja, najbolj pomembno pa je, da spet nismo prejeli zadetka.«

Priznanje daje dodaten zagon

Ognjen Mudrinski je bil z dvema goloma osrednji junak srečanja. S tem se je, kot že zapisano, na vrhu lestvice strelcev izenačil z Maksom Barišićem in tako najbolje zaokrožil večer, v katerem je prejel priznanje navijačev.

»Zahvaljujem se vsem navijačem, ki so glasovali zame. Ponosen sem na to, da sem osvojil to nagrado. Moram se boriti, kot sem se že, in nadaljujem z dosedanjo igro. Mislim, da je zmaga zaslužena. 

Dobro smo vstopili v tekmo, pravočasno smo zadeli. V prvem polčasu bi morali doseči še en zadetek, da bi tekmo pripeljali v mirne vode, a smo v nadaljevanju hitro zadeli še drugič in zasluženo zmagali,« je dejal novi Vijol'čni bojevnik.

Dodal je, da o priznanju ni razmišljal, ni pričakoval, da je zbral največ glasov navijačev. Nagrada je dala dodaten motiv, da se na včerajšnji tekmi in vseh naslednjih preizkušnjah prikaže še v boljši luči.

Foto: Jure Banfi

Želi ostati med vijoličastimi

Bi lahko po poteh prejšnjega Vijol'čnega bojevnika poleti odšel v Ljubljano? Mudrinski je poudaril, da je v Sloveniji osredotočen zgolj na Maribor. Pa bi želel ostati v štajerski prestolnici po koncu sezone?

»Iskreno, želel bi si ostati v Mariboru. Se pa mora za to vprašati tudi Jagiellonio, veliko stvari vpliva na to odločitev. Tukaj sem zares srečen in zadovoljen, kar je najbolj pomembno, dobro igramo. 

Zdaj je pred nami najpomembnejše obdobje, da osvojimo naslov, nato pa bo dovolj časa za sestanke v povezavi s tem,« odgovarja izkušeni napadalec.

Tabor je sicer že sedmi nasprotnik, čigar mrežo je Mudrinski zatresel v letošnji sezoni. Na vprašanje, katera kluba mu še manjkata v mozaiku, je hitro izjavil, da sta to Mura in Olimpija. Čeprav je iskal še desetega tekmeca, je nato v smehu hitro ugotovil, da lastne mreže vseeno ne želi zatresti.

Ob koncu je dodal, da bo danes spremljal tako dvoboj Olimpije in Kopra kot tudi derbi Crvene zvezde in Partizana, a brez družbe Ivanovića, ki so mu bližje črno-bele barve.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice