Slika je simbolična (foto: Bobo).
Peter Prevc je bil prvič v karieri na stopničkah na posamični tekmi v Lahtiju.

Avstrijec Jan Hörl (266,1 točke) je zmagovalec posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v finskem Lahtiju. Najboljši od Slovencev je bil Peter Prevc (264,2), ki je za las ostal brez zmage in zasedel drugo mesto. Tretji je bil Poljak Aleksander Zniszczol (254,2).

Starejši od bratov Prevc je bil po prvi seriji tretji z malenkostnim zaostankom za vodilnim Hörlom. V drugo je 31-letnik iz Selške doline skočil 131 m in zanesljivo prevzel vodstvo.

Na vrhu sta bila le še Zniszczol in Hörl. Prvi je skočil 129,5 m, zaostal deset točk, a si zagotovil stopničke, Hörl pa je skočil 134,5 m in za 1,9 točke premagal Prevca.

Za slovenskega asa so bile to sploh prve stopničke na posamičnih tekmah v Lahtiju. Dvakrat je bil drugi še na ekipnih tekmah na tem finskem prizorišču (2020, 2022).

Lovro Kos (215,7) tokrat ni bil pri vrhu. V petek je na prvi posamični tekmi zmagal, tokrat pa je v zahtevnih vetrovnih razmerah zmogel le do 24. mesta. Domen Prevc je bil po drugem skoku na koncu diskvalificiran zaradi neustreznega dresa. Zasedel je končno 30. mesto.

Brez finala sta ostala Žak Mogel na 33. in Maksim Bartolj na 41. mestu.

Komentarji (2)

Mb-11 (ni preverjeno)

Bravo 'stari' za las izgubil zmago.

44 (ni preverjeno)

bravo

Starejše novice