Foto: Bobo
Peter Prevc je pred dobrim tednom sporočil, da se bo po koncu sezone umaknil iz karavane smučarskih skokov. Najstarejši predstavnik skakalne dinastije Prevc je na Instagramu delil šaljivo objavo o tem, zakaj je konec tedna izpustil tekmi v ZDA.

Smučarski skakalec Lovro Kos je bil osrednji junak tokratnega slovenskega športnega vikenda.

Štiriindvajsetletnik se je na sobotni tekmi v ameriškem Lake Placidu veselil prve zmage v svetovnem pokalu, včeraj pa je prvič stopil še na drugo stopničko.

Tekmi onstran »velike luže« je izpustil Peter Prevc, ki je v začetku prejšnjega tedna napovedal, da je letošnja sezona zadnja v njegovi karieri. V svetovnem pokalu bo konec marca zadnjič nastopil v Planici.

»Ni samo enega razloga za mojo odločitev, jih je sto, tako kot jih je bilo sto tudi za to, da nadaljujemo. Ko si enkrat star 30 let in imaš družino, se ti zdi malce neodgovorno biti v bolnišnici,« je Prevc pred dnevi odgovoril na vprašanje o razlogih za umik.

Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala iz leta 2016 je priznal, da bo po športni upokojitvi več časa namenil tudi družini. Z ženo Mino ima dva otroka, prosti vikend pa je namenil tudi njima.

Najstarejši predstavnik skakalne dinastije Prevc je včeraj s sledilci na Instagramu delil objavo, pod katero je v šaljivem tonu zapisal sledeče besede: »Zakaj v resnici nisem šel v Ameriko.«

Kot lahko vidite v njegovi objavi, se tudi Peter z ženo in otrokoma ni izognil pustnim norčijam. Sam si je namreč nadel opravo Bedanca, žena Mina se je prelevila v »Mojco«, starejši sin pa v Kekca. Manjkal ni niti Brincelj.

Zelo prisrčno, kajne?

Starejše novice