Foto: Bobo
V Planici so izpeljali treninge pred kvalifikacijami svetovnega prvenstva na Bloudkovi velikanki. Odlične rezultate Timija Zajca in Anžeta Laniška je zasenčil padec Petra Prevca. Kakšno je njegovo stanje?

Planico so po včerajšnjih treningih skakalk znova zasedli skakalci, ki so pred jutrišnjimi kvalifikacijami za tekmo svetovnega prvenstva izpeljali tri serije treninga na Bloudkovi skakalnici.

Po treh serijah skokov bo na podlagi izidov znana ekipa Slovenije za četrtkove kvalifikacije, saj se za štiri mesta potegujejo Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc, Anže Lanišek ter Peter in Domen Prevc.

V dveh serijah treninga je bil najbolje razpoložen Timi Zajc, saj je s skokoma dolgima 132 in 134 metrov zasedel drugo in prvo mesto, Anže Lanišek pa je bil najprej s 130,5 metra tretji, v drugem skoku pa s 133 metri drugi.

Prvi pregledi niso pokazali težje poškodbe

Dobro kaže tudi Lovru Kosu, ki je bil po prvem skoku šesti, nato pa 12. Peter Prevc je bil v prvi seriji treninga s 124 metri 26., v drugi seriji pa ga je zavrtelo takoj po odskoku, sledil pa je grd padec.

Kot za spletno stran MMC RTV Slovenija poroča Tilen Jamnik, najstarejši od bratov Prevc po padcu ni izgubil zavesti, saj se je pogovarjal z reševalno službo, ki ga je odpeljala v mobilno vojaško bolnišnico na pregled.

Poljski novinarski kolega Michał Chmielewski je na svojem Twitter profilu zapisal, da je na skakalnici po padcu nastala popolna tišina, padec pa naj bi izgledal še bolj strašno kot pred dvema letoma, ko je na letalnici padel Norvežan Daniel Tande

Prevca so v t.i. akiju iz doskočišča odpeljali z okrvavljenim obrazom, ob tem pa je pomahal gledalcem. Prve informacije pravijo, da se na srečo ni težje poškodoval. Več bo znanega kasneje.

Komentarji (1)

viola (ni preverjeno)

Ajde Pero drži se.

Starejše novice