Foto: Jure Banfi
Dejan Petrovič se po izteku pogodbe v dunajskem Rapidu očitno ne bo vrnil domov, bi pa lahko vijoličasti dres znova oblekel Blaž Vrhovec. Damir Krznar je Marku Šulerju predlagal devet imen.

Pred Nogometnim klubom Maribor je pestro poletje, ki bo po neuspešni sezoni prineslo precej kadrovskih sprememb.

Marko Šuler je v začetku tedna potrdil, da se Rok Kronaveter, Rok Sirk, Altin Kryeziu in Rok Maher poslavljajo od vijoličastih, zanimivo pa bo spremljati, če bo podobna usoda v naslednjih tednih doletela še koga.

Navijači Maribora s precej večjim zanimanjem čakajo na potrditev in predstavitev prvih novincev, ki jih bo ravno tako veliko. V Ljudski vrt pa bi se lahko pred novo sezono vrnil tudi kakšen povratnik.

Čeprav so ga mediji že preselili v Vojvodino, bi lahko vijoličasti dres po letu in pol igranja na Cipru in Poljskem znova oblekel Blaž Vrhovec. Tako trdijo pri Planet nogometu, temu pa so pritrdili tudi naši viri.

Na Poljskem mu poteče pogodba

Enaitridesetletni vezist je v letošnji sezoni del slovenske mini kolonije v Gorniku, za katerega ob Amadeju Maroši nastopa še en bivši član Maribora, Erik Janža. Prekmurec ima precej vidnejšo vlogo, medtem ko Vrhovec v 13 ligaških nastopih nabral 534 minut.

Nogometašu, ki je za Maribor odigral že 186 uradnih tekem - to ga uvršča na 41. mesto večne klubske lestvice -, bo v kratkem potekla pogodba, zato pravih ovir za povratek v mesto ob Dravi ni več.

Se pa v Ljudski vrt ne bo preselil Dejan Petrovič, ki se ravno tako najbolje znajde na položaju zadnjega vezista. Avstrijski Kurier poroča, da je bivši član Aluminija, ki je že od malega pristaš Maribora, za naslednjo destinacijo izbral Kvarner in bo očitno oblekel dres Rečanov.

Damir Krznar je v pogovoru za klubsko spletno stran razkril, da so pogovori z dvema novincema že v zaključni fazi. Hrvaški Index piše, da naj bi si bivši strateg Dinama zaželel tudi Bartola Barišića, ki so ga Zagrebčani letos posodili Domžalam. Dvajsetletni napadalec je za rumene v vseh tekmovanjih dosegel deset zadetkov.

Krznar predlagal osem, devet imen

»Veliko novih obrazov smo predvideli, omenil sem osem, devet igralcev, med katerimi bi nekoga želel videti tukaj. Športni direktor je že podal predloge in našel pet, šest zelo zanimivih posameznikov. 

Morebitne okrepitve lahko razvrstimo v tri kategorije. Nekaj, kar je dosegljivo, nekaj, za kar se bomo borili in najbrž nekaj, kar bo morda tudi nemogoča misija. A dokler ne vprašaš in ne poskusiš, ne veš. Seznam je širok. Menim, da sta dva igralca že pred zaključkom dogovora, kar je zelo pomembno. 

Okrepiti se želimo na levem bočnem položaju, iskali bomo tudi zadnjega zveznega igralca, napadalca in ofenzivnega vezista. Poskusili bomo pripeljati tudi vsaj enega krilnega napadalca. Bilo bi dobro, če bi izbrali desničarja za levo stran. Najboljše pa igralca s takšnimi značilnostmi, da bi lahko igral na obeh straneh. 

Kar bo izvedljivo in kdaj, bomo videli. Ali takoj na začetku priprav ali nekoliko pozneje. Seveda bi želel videti, da jih bo čim več z nami že od začetka priprav, saj te niso predolge in je mogoče veliko opraviti. Formo pa lahko brusimo tudi skozi začetni del prvenstva. Verjamem, da bomo našli dobra nadomestila za igralce, ki so odšli in da bomo konkurenčni. To je naša obveza,« poudarja Krznar.

Hrvat, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo s klubom, bo ekipo znova pozdravil 9. junija, ko se bodo vijoličasti zbrali na tradicionalni večerji, dan kasneje pa bodo opravili že s prvim treningom. 

Prva od skupno petih pripravljalnih tekem bo odigrana 17. junija, a Štajerci še niso razkrili nasprotnika, se bodo pa med 19. in 26. junijem potili v Moravskih Toplicah, kjer bodo opravili osrednji del poletnih priprav. 

Krznar si želi, da bi tedaj z moštvom že vadila večina novincev.

Starejše novice