Foto: Jure Banfi
Se bo Maribor, ki danes ob 50-letnici kluba gostuje v Limbušu, v sezono podal brez Maxa Watsona? Branilec je blizu povratka v Švedsko. Medtem ko Josip Iličić vadi po prilagojenem programu, se je treningom z ekipo po nekaj mesecih pridružil Aleks Pihler.

Nogometaši Maribora bodo prvi del priprav pred ponedeljkovo selitvijo v Moravske Toplice sklenili s prvo pripravljalno tekmo.

Uvodna preizkušnja bo praznične narave, saj bodo vijoličasti z gostovanjem v Limbušu počastili jubilej domačinov. Nogometni klub Marles hiše, kot je sponzorsko ime kluba iz Limbuša in Peker, slavi 50 let svojega delovanja.

Srečanje s klubom 1. lige MNZ Maribor bo zagotovo izpustil Josip Iličić. Izkušeni krilni nogometaš zaradi poškodbe, ki mu nagajajo že vse od povratka v Ljudski vrt, vnovič vadi po prilagojenem programu:

»Jojo je v individualnem programu, v oskrbi fizioterapevtske službe, dela vaje za moč v fitnesu in je že začel s tekom. Predvidoma bo 10 do 14 dni v tem režimu, potem pa se bo priključil moštvu. Številčno ima enako število treningov kot preostali igralci, tako da ob priključitvi k skupnim aktivnostim ne bo v prevelikem zaostanku,« razkriva Damir Krznar.

Po nekaj mesecih spet z ekipo

So se pa v mariborskem moštvu razveselili povratka Aleksa Pihlerja. Dolgoletni član vijoličastih je imel v zadnjih mesecih precej smole z zdravjem, saj je od avgusta 2021, ko se je poškodoval v Kopru, zaigral zgolj petkrat.

Nekdanji član Domžal, Triglava in Zavrča, se je na igrišča vrnil ob koncu sezone 2021/22. Nato je dvakrat nastopil v uvodu minule sezone, v drugem krogu prvenstva pa si je po vsega treh minutah igre težje poškodoval gleženj.

»Pihler je okreval in stopnjeval napore že med spomladanskim delom, da je lahko začel priprave. Doslej je opravil vse aktivnosti in z vztrajnostjo ter potrpežljivostjo prišel do želene ravni. 

Pohvale Aleksu, naj le tako nadaljuje. Sodeluje že pri večini vaj, le skozi igro mu namenimo premor, a je vse dosedanje obremenitve prestal dobro in brez morebitnih dodatnih zapletov,« je o povratniku dejal Krznar.

V pričakovanju potrditve prestopa Watsona

V Ljudskem vrtu so doslej predstavili štiri novince, Blaža Vrhovca, Marka Strajnarja, Hilala Soudanija in Xhuliana Skuka, športni direktor Marko Šuler pa je že pred časom priznal, da išče tudi novega osrednjega branilca.

Kdo bo novinec v zadnji vrsti, za zdaj še ni znano, vse bolj pa kaže na to, da bo moral prišlek zapolniti luknjo po odhodu Maxa Watsona. Šved naj bi se po letu in pol igranja za Maribor v zameno za odškodnino vrnil v domovino.

Ekipa SN razkriva, da bi se lahko 27-letnik angleških korenin pridružil Hammarbyju. Klub iz Stockholma je v preteklosti že posloval s Štajerci, saj so zeleno-beli sredi leta 2021 odkupili Aljoša Matka, zdaj člana celjskega prvoligaša. 

Watson ima z Mariborom, ki se mu je v začetku leta 2022 pridružil kot prosti nogometaš, sklenjeno še enoletno pogodbo.

Starejše novice