Po dvoletnem premoru se bo pod Pohorjem zopet odvijala atraktivna prireditev preko ovir BraveRun.

Na Mariborskem Pohorju bo v soboto, 4. junija, ob 12. uri, že šesto leto zapored tekaška preizkušnja BraveRun oziroma Tek pogumnih. Ta je tudi letos umeščena v program Športnega vikenda Maribora.

»Po dvoletnem premoru pričakujemo, da bo BraveRun letos privabil okrog 400 udeležencev različnih starosti, ki bodo lahko preizkusili svojo moč, vzdržljivost in spretnost,« je povedal organizator Jože Perčič.

Dodaja še: »Pri tem verjamemo, da bomo ob lepem vremenu tekačem znova omogočili nepozabno doživetje v naravi na Mariborskem Pohorju.«

Začetek in konec teka v izteku Snežnega stadiona

Udeleženci Teka pogumnih bodo lahko izbirali med tremi različnimi progami dolgimi tri, pet in deset kilometrov.

Na letošnji prireditvi bosta start in cilj urejena v izteku Snežnega stadiona. Vmes pa bo na osnovni petkilometrski progi potrebno premagati 27 atraktivnih ovir. Na desetkilometrski progi 54 ovir, na kratki trikilometrski progi pa 23 ovir.

Kot izpostavljajo organizatorji, bo med ovirami nekaj že poznanih ovir iz preteklih let, nekaj pa bodo postavili takih, ki jih že nekaj let niso uporabili, in kakšna čisto nova.

Razkrili so, da bo med novimi ovirami na primer potrebno preplezati avto, pripravljajo pa tudi nove lesene ovire, ki jih bo potrebno premagati.

Kaj sploh je BraveRun?

Gre za tekaško preizkušnjo, kjer se bodo udeleženci na progi soočili z vodo, blatom, vrvmi, ognjem in naravnimi ovirami razgibanega Pohorja.

Preizkušnja je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom in želijo premagovati različne izzive ter se pri tem družiti s prijatelji in zabavati. Na njej lahko sodelujejo tako posamezniki kot manjše ali večje skupine. Že nekaj let pa se lahko prijavijo družine z manjšimi in večjimi otroki.

Na preizkušnjo se lahko prijavite na njihovi spletni strani, prijave pa bodo bodo možne tudi na samem dogodku.

Prijavnina poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka, nagrado in medaljo za vse udeležence, višina prijavnine pa je odvisna od števila prijavljenih oseb v skupini.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

BraveRun vsakodnevno tečejo naši upokojenci ... eni so tako daleč, da tečejo častni krog ...

Starejše novice