Foto: Jure Banfi
Mura je s preobratom v deževnem Ljudskem vrtu podaljšala rezultatsko krizo Maribora, ki zmago neuspešno lovi že več kot mesec dni. Je Simon Rožman zadnjič vodil štajerskega prvoligaša?

Simon Rožman je po drugem zaporednem porazu, četrtem v letošnjem prvenstvu, sedmo silo prosil za razumevanje in po triminutni izjavi ni bil na voljo za vprašanja.

Novinarji smo tako ostali brez odgovorov na temo, kaj se je v Ljudskem vrtu dogajalo konec tedna, pred tekmo z Muro, ko so se v javnosti že pojavile govorice, da Rožman ni več trener vijolic.

Prav tako ni bilo moč postaviti vprašanj, kako naprej? Bi pa lahko odgovore na to temo dočakali že v kratkem, saj bodo Mariborčani znova dejavni že v četrtek, ko v goste prihaja Celje.

Ostali prikrajšani za vprašanja

Simon Rožman je pred pričetkom tekme dobil aplavz in pozdrav s tribun Ljudskega vrta, poraja pa se vprašanje, če se je to zgodilo zadnjič?

Strokovnjak iz Štor, ki je po Alešu Kačičniku izgubil še enega sodelavca, saj je Aris Naglić sprejel vabilo iz tujine, po porazu z Muro ni želel razglabljati o svoji prihodnosti v Mariboru:

»Glede na mojo dostopnost v preteklosti bi vas prosil za razumevanje, da bi se tiskovna konferenca s tem poročilom zaključila.

Glave so še vroče za vsa vroča vprašanja o tem, kaj je bilo in kaj bo. Vse ob svojem času, v tem trenutku pa vas prosim za razumevanje in vas lepo pozdravljam.«

Izključitev prelomila potek tekme

»Mislim, da smo zelo dobro odprli tekmo. Postavitev smo spremenili z namenom, da bi skušali narediti vse, da bi bili bolj kompaktni, saj smo na prejšnjih tekmah prejeli nekaj zadetkov.

Uvod je bil zelo dober, vratar je Muro držal v igri,« je o uvodnih minutah dejal Rožman.

Mariborčani so odigrali soliden prvi polčas, v drugi minuti nadaljevanja tekme pa so ostali brez Nemanje Mitrovića. Rade Obrenović je domačega branilca na presenečenje mnogih poslal z igrišča:

»Zasluženo smo prišli do zadetka, nato pa velika napaka. Bili smo izigrani na postavljeno situacijo. V istem ritmu smo skušali nadaljevati, a se je zgodila zame zelo sporna situacija.

Drseči štart ob izbijanju žoge, ne moreš se ustaviti, to je tekmo zapeljalo v neželeno smer.«

Mura v izdihljajih tekme do zmage

Kot je pojasnil mariborski strateg, je skušala ekipa Muri dopustiti čimmanj priložnosti, vrata tekmeca pa ogroziti preko protinapadov. Načrt se ni izšel, Sobočani so slavili po golu v 88. minuti tekme.

»Na koncu smo bili kaznovani iz prekinitve, rezultatsko se nam ni izšlo, kot smo si želeli. Nasprotniku je potrebno čestitati za dva zadetka in zasluženo zmago.

Fantom nimam ničesar očitati glede želje in borbenosti,« je sklenil nekdanji trener Celja, Domžal in Rijeke.

Časa za morebitne reze ne bo veliko. Kot že zapisano, v Ljudski vrt že v četrtek prihajajo ranjeni Celjani, ki so v soboto tesno izgubili z Olimpijo.

Pred štajerskim derbijem ostaja le še vprašanje, če bo Simon Rožman ostal na čelu Maribora.

Komentarji (3)

Maligan (ni preverjeno)

Spokajta kufre oba s Šulerjem ?

lepec (ni preverjeno)

Šula in Rožmarinček se že cvreta v krematoriju de - luxe TOPALOVIČ.

lepec (ni preverjeno)

Iz krematorija se že full kadi in smrdi. Smrdi po ožganem dreku.

Starejše novice