Foto: Jure Banfi
Mariborčani so v borbi za obstanek tesno izgubili tudi zadnjo domačo tekmo sezone, krog pred koncem sezone pa so se gledalci v Dvorani Tabor poslovili od šestih rokometašev kluba, tudi Tadeja Soka in Simona Razgorja.

Rokometaši Maribora so izgubili tudi zadnjo domačo tekmo v letošnjem prvenstvu in so še naprej v položaju, ki jim ne prinaša obstanka med prvoligaši.

Štajersko-koroški spopad so v Dvorani Tabor z 28:26 dobili Slovenjgradčani, srečanje pa je minilo tudi v znamenju slovesa kar šestih rokometašev od ekipe Maribora.

Vijoličasti so se pred tekmo 25. kroga lige poslovili od kapetana Tadeja Soka, ki je dres Maribora nosil kar 11 sezon, najboljšega klubskega strelca Simona Razgorja ter od Filipa Jerenca, Izidorja Budje, Nejca Planinška in Jureta Hedla

Šesterica je v dar prejela spominsko fotografijo, za popolno slovo z zmago pa je domačinom zmanjkalo nekaj osredotočenosti in sreče v ključnih trenutkih tekme.

MARIBOR BRANIK – SLOVENJ GRADEC 28:26 (17:16)
Maribor:
Zupančič, Lorger 5, Strašek 10; Jezerrnik 5, Sok 6, Kovačec 2, Jerenec 3, Košec 3, Gregorič 1, Kačičnik, Budja 4, Razgor 2, Hedl.
Slovenj Gradec: Leben 9, Smolnikar; Cvetko 3, Bulovič 5, Majcen 1, Velić 2, Levc, Šol 1, Kotar 1, Svečko 2, Lesjak, Starc 3, Komar, Pelko, Lampret 7, Yankovskyy 1.

Gostje pobegnili v drugem polčasu

V tekmo smo bolje vstopili gostitelji, ki so po sedmih minutah vodili s 5:2, med strelce pa so se takoj vpisali Budja, Razgor in Sok. Nekaj pomembnih obramb je nabral izkušeni Gregor Lorger, Slovenj Gradec pa je v 20. minuti izid poravnal na 12:12. 

Lorger je šest minut kasneje s peto obrambo preprečil prvo vodstvo gostov in ohranil izid 14:14, Budja pa je v naslednjem napadu zadel za vodstvo s 15:14. Sledila je sedemmetrovka, ki jo je realiziral Teo Jezernik, Maribor pa je povedel s 16:14. Do konca prvega dela je Jezernik zadel še enkrat, pred zadnjim napadom gostov pa se je z minuto odmora odzval slovenjgraški trener Ivan Vajdl. Po njej je bil natančen Jaroš Bulović, ki je postavil izid polčasa 17:16.

Korošci so drugi polčas odprli z dvema goloma in povedli drugič na tekmi, v 34. minuti je za 17:18 zadel Žan Šol. Sledile so minute zaznamovane z napakami. V 42. minuti je Yankovskyy najprej zadel za novo vodstvo gostov, nato pa je obrambo Lebna izkoristil še Vid Levc in Slovenj Gradec je prvič vodil z dvema goloma (20:22). 

Črne minute za domači napad so se nadaljevale, gostje pa so v zadnjih 15 minut tekme vstopili s prednostjo 20:24. Ko je Starc v 47. minuti povišal na 20:25, je Luka Žvižej reagiral z minuto odmora, a se mariborski napad tudi po njej ni takoj sestavil. 

Trinajstminutni strelski post je šele v 51. minuti prekinil Jan Kovačec in znižal na 21:26. Matic Košec je v izteku 52. minute ob golu poskrbel za izključitev Vida Levca, Mariboru pa priigral igro z dvema igralcema več v napadu. Napeto končnico je napovedala še izključitev Jaroša Bulovića, ki je domačim omogočila izredno napadalno igro. 

Teo Jezernik je hitro dosegel dva zaporedna gola za 24:26, festival izključitev pa se je nadaljeval v 55. minuti, ko sta bila izključena Šol pri gostih in Budja pri Mariboru. V končnici tekme se je razigral še Denis Strašek, ki je nekajkrat zaklenil mariborska vrata. V 57. minuti je dolg napad za goste uspešno zaključil Lampret, Mariborčani pa se niso predali. V infarktnem zaključku zmanjkalo moči za popoln povratek in Slovenj Gradec je slavil z 28:26.

Za igralca tekme je bil izbran član Slovenj Gradca Aljaž Lampret, ki je dosegel sedem zadetkov, pri gostiteljih je bil s šestimi goli najboljši kapetan Tadej Sok.

Zamudili zadnji vlak?

»Pred tekmo ni bilo veliko za računati. Vedeli smo, da je bil to zadnji vlak, ki smo ga imeli. Od njega smo se med tekmo oddaljili, nato smo se skoraj prijeli in skočili nanj, ampak se stvari na žalost niso poklopile. Mislim, da smo v letošnji sezoni na podoben način izgubili veliko tekem. 

Včasih stvari ne stečejo po željah. Naredili smo vse, da bi dosegli zastavljene cilje. Imeli smo veliko težav, o katerih bomo govorili drugič. Še naprej smo bili v igri, a ponujenih priložnosti nismo znali izkoristiti,« je po novem porazu dejal Luka Žvižej.

Mariborčani bodo sezono zaključili z gostovanjem v Novem mestu, pri četrtouvrščeni Krki, če ne bo velikega presenečenja, pa za zdaj vse kaže na slovo od prvoligaške konkurence.

Dobova, ki ima na svojem računu prav tako kot Maribor devet točk, bo po nedeljski domači tekmi s Slovanom gostovala še pri zadnjeuvrščenih Krčanih. 

O končni razvrstitvi v primeru enakega števila točk odloča rezultat medsebojnih tekem, Maribor pa je v letošnji sezoni izgubil oba dvoboja z Dobovo.

Starejše novice