Foto: Jure Banfi
Pristaši Maribora v teh dneh brskajo po spominu, kdaj so vijoličasti nazadnje doživeli štiri zaporedne poraze. Marko Šuler razume žvižge gledalcev, v isti sapi pa dodaja, da služba Radovana Karanovića ni vprašljiva.

Olimpija je vijoličastim zadala že četrti zaporedni poraz, Ljubljančani pa so še poglobili krizo Štajercev, ki so se po štirih krogih Prve lige Telemach znašli povsem na začelju lestvice.

Niz porazov pred povratno tekmo tretjega kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige zagotovo ni dobra popotnica, za nameček pa je Maribor za nekaj tednov izgubil še poškodovanega Maxa Watsona.

Mariborčani bodo v četrtek v Helsinkih lovili dva zadetka zaostanka s prve tekme. Pred slovenskimi prvaki je ob slabi psihološki popotnici zahtevna naloga. Lahko vijoličastim vseeno uspe?

Šuler vidi tudi pozitivna spoznanja

Radovan Karanović je po nedeljskem porazu z Olimpijo o svoji prihodnosti govoril v pogojniku, zdaj pa se je oglasil Marko Šuler in zatrdil, da trenerjev status ni bil nikoli vprašljiv. 

Nekdanji branilec razume žvižge s tribun, a poudarja, da verjame v delo ekipe in strokovnega štaba, zaradi česar ostaja optimist. Izjavo Šulerja preberite v celoti:

»Ne glede na okoliščine in trenutno situacijo moramo ohraniti mirno kri. To je tista neprijetna plat nogometa, s katero se v Mariboru znamo soočiti. Ko je težko, znamo stopiti skupaj. Najlažje bi bilo pribijati na križ, menjavati vse po vrsti. Rezultati tega ne odražajo, a so opazne nekatere zadeve, iz katerih lahko izvlečemo pozitivna spoznanja. Po Helsinkih se je ekipa odzvala, hoteli smo zmagati v derbiju, smo pa v eni fazi, ki se lahko zgodi vsakomur. In to je obdobje, ki ga je treba prestati in verjeti v to, kar počneš.

Najlažje bi bilo obupati, dvomiti o vsem. Sem mnenja, da delamo dobro. Zgodilo se je ogromno zadev, od poškodb, do odhodov, kar pušča posledice. To je nogomet, podobne zadeve se dogajajo. Treba je preživeti to fazo, prepričan sem, da delamo prav in da se bodo zadeve obrnile v drugo smer.

Žvižgi, ki smo jih bili vmes deležni, so upravičeni. Zgodili so se, ker ljudem ni vseeno. Tudi zato je Maribor, kar je in ga tudi takšne zadeve delajo drugačnega. Bili smo že v veliko težjih situacijah in smo se pobrali. Nič še ni izgubljenega, prvenstvo je še dolgo. Tudi v Evropi še nismo rekli zadnje besede. 2:0 je lahko zavajajoč rezultat, v Helsinke gremo s prepričanjem, da boj še ni izgubljen. Verjamem v ekipo, ki je zmožna narediti nov korak naprej in odpreti novo poglavje. V vsakem primeru nas potem čakata še dve tekmi v play-offu.

Ko delaš dobro, ti nogomet vrne. Vidim potencial v ekipi, verjamem v delo strokovnega štaba. Trenerjev status nikdar ni bil vprašljiv, vztrajamo pri svojih smernicah, zaupamo v uspešno nadaljevanje skupnega projekta in ne dvomimo, da se bomo znova dvignili.

Do trenutne situacije so privedli različni dejavniki, tudi objektivne okoliščine. Zdaj smo ostali še brez Watsona za dodatno potrditev faze, ko nikakor ne gre po načrtih. A gre za tisto drugo plat nogometa, ki sodi zraven. Treba je verjeti vase in ne posegati po nepremišljenih odločitvah. Tako je Maribor vedno funkcioniral in bo tudi v prihodnje.

Kot nam zdaj ne gre, se zadeve hitro lahko obrnejo. Lahko smo uspešni v Evropi, tudi v prvenstvu se lahko vrnemo na položaje, kjer si želimo biti. Vem, da bodo vsi naredili vse, da se skupne želje uresničijo. V očeh vidim, da jim ni lahko, ne igralcem, ne strokovnemu štabu, a prav tako vidim izjemno prizadevnost in trud, ki se bo obrestoval.«

Se strinjate s Šulerjem ali pa ste na strani tistih, ki menijo, da Maribor potrebuje novo spremembo na klopi?

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Šuler ne dela dobro!!! Pozabil je, da je postal direktor NK MARIBOR in ne nk dravograd. Maribor mora imeti vsako leto rezultate!!! Šuler pa nabavi deset 20 letnih mladeničev, kateri rabijo 3-4 leta, da postanejo ta pravi. A do takrat bo najbolj nogometno mesto gledalo poraze?!!! Bože moj, če mu to ni jasno!

Hejh (nepreverjen)

Lesvica in rezultati kažejo kak dobro delate.

A Šuler je še vedno športni direktor v Dravogradu? Kak lahko opravlja dve funkciji, če mene vprašate niti ene ne bi smel.

Matejko (nepreverjen)

Šuler nikoli ni bil dober nogometaš zato ne loči slabega in dobrega trenerja . Potrebujejo motivatorja !

Starejše novice