Foto: Jure Banfi
Pri Nogometni zvezi Slovenije so v pričakovanju jesenskega nadaljevanja kvalifikacij razkrili, da se članska izbrana vrsta po skoraj šestih letih vrača v Ljudski vrt.

Mura danes igra za tretji krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov, jutri pa se bodo za napredovanje borili še Domžalčani, Ljubljančani in Mariborčani.

Klubski nogomet bo do konca avgusta v ospredju, septembra pa se v prvi plan vrača tudi reprezentanca. Izbrano vrsto Slovenije med 1. in 7. septembrom čakajo tri preizkušnje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022.

Četa Matjaža Keka bo v Stožicah, kot kaže trenutno tudi z gledalci, gostila Slovaško, tri dni kasneje pa še Malto. Septembrski ciklus bo sklenjen z zahtevnim gostovanjem v hrvaškem Splitu. 

Spomnimo, Slovenija je svetovne podprvaka v prvem krogu kvalifikacij premagala z zadetkom Sandija Lovrića.

Rusi so v Mariboru ostali brez svetovnega prvenstva

Kvalifikacije se nadaljujejo oktobra, ko v Slovenijo prihaja reprezentanca Rusije. »Zbornaja komanda« se bo s Slovenci merila na prizorišču, na katerega Rusi nimajo prijetnih spominov. Izbrana vrsta Slovenije se po skoraj šestih letih vrača v Ljudski vrt.

»Postalo pa je tudi jasno, da se bo Slovenija z edino domačo oktobrsko kvalifikacijsko tekmo vrnila v Maribor, kamor se vrača prvič po letu 2015, ko je v Ljudskem vrtu v dodatnih kvalifikacijah remizirala z Ukrajino,« so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije. 

Rusi so v Mariboru že gostovali leta 18. novembra 2009 in tedaj nenadejano ostali brez svetovnega prvenstva v Južni Afriki.

Tudi pred ruskim predsednikom Vladimirom Putinom so tedaj rajali Slovenci, odločilni zadetek je ob koncu prvega polčasa prispeval Zlatko Dedić

Jeseni s sistemom VAR

Na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo bodo septembra pričeli z uporabo tehnologije VAR. UEFA in FIFA sta pred dnevi prižgali zeleno luč za uporabo video tehnologije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

»Po zamiku uvedbe tehnologije VAR zaradi pandemije covid-19 so rezultati zadnjih analiz UEFA, ob soglasju FIFA, pritrdili, da je uvedba video tehnologije izvedljiva, tehnologija pa bo v uporabi od septembra 2021,« so zapisali pri obeh krovnih organizacijah.

Slovenci imajo po treh tekmah kvalifikacij na svojem računu tri točke. Po uvodnem skalpu Hrvaške sta sledila poraza v Rusiji in na Cipru.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

ja pa koga briga, gledalcev ne bo ker takrat bo že SEZONA PREHLADA in bojo ljudje pozitivni na prehlad, gripi, bronhitis in podobno in bo vse zaprto

Starejše novice