Foto: Jure Banfi
Ante Šimundža, najuspešnejši trener Mure odhaja po štirih letih in pol, to je povedal.

Že pred dnevi smo poročali, da je Ante Šimundža zaključil zgodbo na klopi črno-belih. Štajerski strokovnjak naj bi postal trener serijskega prvaka Bolgarije.

Šimundža se po štirih letih in pol od čarno-bejle klopi poslavlja najuspešnejši trener v zgodovini Mure.

Slovo najuspešnejšega trenerja Mure

Zgodba, ki so jo skupaj z Antejem Šimundžo pisali zadnja štiri leta in pol je imela ogromno lepih poglavij, a tudi njej je naposled napočil konec, piše na uradni spletni strani Nogometne šole Mura.

Pred vami je še zadnji pogovor s trenerjem, ki je v Fazanerijo pripeljal naslov pokalnih in državnih prvakov ter skupinski del Konferenčne lige.

Pogovor s Šimundžo, ki ga je opravil v klubu, objavljamo v celoti.

»Najprej bi rad povedal, da mi je bil pred leti predstavljen izredno zanimiv projekt in ponosen sem, da sem bil del tega. Naredili smo ogromno dobrih stvari in mislim, da tudi presegli cilje, ki smo si jih zadali na začetku skupne poti. Zelo pomembno je, da sem se v Murski Soboti počutil zelo dobro. Tukaj sem spoznal ogromno dobrih ljudi, s katerimi bomo ostali prijatelji. Za nami je uspešna zgodba, za katero verjamem, da bo inspiracija za delo naprej in tudi inspiracija za marsikateri drugi klub,« pravi Ante. 

Kot pravi, težjih trenutkov k sreči ni bilo. 

»Če bi moral dejati, kdaj mi je bilo najtežje, bi rekel, da nikoli. Sem pa bil nezadovoljen, ko nismo dosegali rezultatov. Pa ne zaradi samih rezultatov, ampak zaradi tega, ker sem vedel kaj vse smo sposobni, pa tega nismo pokazali na igrišču. Težava je bila samo v tem, da sem želel, da vedno kažemo potencial, ki ga imamo, a temu ni bilo vedno tako. V teh primerih se je pojavila zagrenjenost. Da pa bi bil kak težek trenutek tukaj, nikoli. Vse je bilo vedno v smeri pozitivne usmerjenosti in zmage so vedno tiste, ki ostajajo. Postavili smo mejnike. Od uvrstitve v prvo ligo, do prve evropske tekme v tem mandatu, do pokala, prvenstva in vstopa v Konferenčno ligo. Vedno so bili koraki naprej in to podkrepljeni s trdnimi temelji.«

Navkljub vsemu pa je napočil trenutek za slovo. 

»Sam sem celotno zadevo dobro premlel, zelo pretehtal prvo sam s seboj in tudi z družino ter občutil, da je prišel čas za slovo, povsem enostavno. Zdaj, kam me bo pot odnesla, težko povem. Sem pa izredno ponosen na delo, ki smo ga, to je izredno pomembo, dosegli skupaj. Verjamem, da je to zaključek zgodbe, na katero smo vsi ponosni. Rad bi se zahvalil vsem, celotnemu klubu, od predsednika do športnega direktorja in upravnega odbora, do vseh ljudi, ki delajo v klubu, ki so podpora prvi ekipi, mojim sodelavcem in igralcem. Pomembno je, da smo bili eno. Da smo bili skupaj v dobrih in slabih časih, hvala bogu slednjih ni bilo veliko. Seveda velika zahvala tudi navijačem, ki so bili ravno tisti kamenček v mozaiku, ki so do dodali dodatno energijo in nas podpirali. Verjamem, da bodo še naprej enako podpirali Muro«.

Je Mura z njegovim odhodom dobila novega navijača? »Vsekakor, vsekakor! In to zagotovo enega najbolj zagretih«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice