Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar v nemškem Feldbergu pristal na 17. mestu.

Mariborski smučar prostega sloga je na današnji tekmi svetovnega pokala v Feldbergu osvojil 17. mesto in nove točke v seštevku svetovnega pokala. Trenutno je s 310 točkami na petem mestu.

Težave z današnjo tekmo

Organizatorji so imeli z današnjo tekmo v nemškem Feldbergu kar nekaj težav. Zaradi dežja zadnjih nekaj dni in slabih razmer so najprej skrajšali progo in odpovedali včerajšnje kvalifikacije. Danes so v dopoldanskem času uspeli izvesti prirejene kvalifikacije - pred osmino finala so izpeljali dodatne vožnje na izpadanje, v katerih so se pomerili trije smučarji krosisti, najhitrejša dva sta se uvrstila v glavni del tekmovanja. 

Filip Flisar zamudil že na startu

Filip Flisar je pred glavnim delom nastopil s Kanadčanom Mathieuvom Leducom in Italijanom Marcom Tomasijem. Tekmeca je premagal in si zagotovil nastop v osmini finala, kjer se je pomerili s Kanadčanoma Mathieuvom Leducom in Trentom McCarthyjem ter Švedom Viktorjem Anderssonom. Mariborčan ni začel najhitreje in nekoliko zamudil že na startu. Iz prvega zavoja je zapeljal kot tretji in na tej poziciji nadaljeval vse do cilja. Proti koncu je skušal izkoristiti zavetrje tekmecev, a mu je zmanjkalo metrov, da bi se prebil v četrtfinale.

Starejše novice