Foto: Bobo. Slika je simbolična.
V zadnji minuti so imeli naši rokometaši vse v svojih rokah, nato pa po hudi napaki bili obsojeni na izvajanje najstrožjih kazni.

V švicarskem Winterthuru je slovenska članska rokometna reprezentanca po izvajanju sedemmetrovk premagala domačo izbrano vrsto in si zagotovila uvrstitev na svetovno prvenstvo. Ekipa pod vodstvom selektorja Uroša Zormana je slavila s končnim rezultatom 38:34.

Na prvi tekmi v koprski Bonifiki je Švica zmagala s tesnim rezultatom 26:27. Za Slovenijo je bil edini cilj, da na povratni tekmi doseže zmago, če je želela sodelovati na SP-ju. 

V primeru, da bi Švica zmagala zgolj z enim golom razlike po 60 minutah trdega boja, bi odločitev o potniku na prvenstvo padla na izvajanje sedemmetrovk - in prav to se je zgodilo!

Dve minuti pred koncem izenačenega dvoboja se je tekma povsem razživela, med slovenskim napadom je Zorman zahteval minuto odmora, po kateri je Jovičič z levega krila povišal rezultat na 32:34 v korist Slovenije. V zadnji minuti so Švicarji napadali za sedemmetrovke, Ben Romdahne pa je po nespametnem prekršku in izključitvi našega branilca zadel mimo Blaža Blagotinška in izsilil izvajanje sedemmetrovk.

Marsikdo je že pomislil na črn scenarij - od vrat raja je Slovenija že strmela v oči porazu in velikem neuspehu. A k sreči so se naši rokometaši zbrali in skorajda popolno izvedli sedemmetrovke - Švicarji so prva dva strela zgrešili, piko na i pa je postavil Kavčič, ki je zabil odločilni gol. 

Prvenstvo bodo med 14. januarjem in 2. februarjem prihodnje leto gostile Hrvaška, Norveška in Danska - prav Danci bodo že tretjič zapored branili krono aktualnih svetovnih prvakov.

Starejše novice