Foto: Jure Banfi
Nogometni klub Maribor je včeraj potrdil govorice, ki so v mestu ob Dravi postajale vse glasnejše. Damjan Bohar se po petih vijol’čnih letih poslavlja iz Ljudskega vrta.

Dolgoletni član NK Maribora Damjan Bohar je prispeval velik delež k uspehom od leta 2013, priznavajo na uradni spletni strani kluba. Na 194 tekmah je zabil 27 golov, a navijači so si najbolj zapomnili tistega iz leta 2014 proti Schalkeju in tistega leta 2017 proti Spartak Moskvi. Trener vijoličastih Darko Milanič ga je okronal z nazivom »specialist za evropske tekme«. 

Po petih letih bojevanja za vijoličasto četo pa začenja nov izziv, ki ga je našel na Poljskem. Bohar se seli v nogometni klub Zaglebie Lubin, ki je bil v prejšnji sezoni sedmouvrščeno moštvo tamkajšnjega prvoligaškega tekmovanja.

»Ko odhaja igralec, ki je dosegel največ zadetkov v Ligi prvakov v skupinskem delu, ki je ogromno dal klubu, bil velik profesionalec pri izpolnjevanju svojih obveznosti in zelo karakteren igralec, so občutki mešani. Vendar je bil željan spremembe, kar smo v klubu razumeli in sprejeli. Želimo mu vso srečo na nadaljnji poti,« je ob njegovem odhodu pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Bohar: Rečem lahko le hvala

»Lahko rečem le hvala za skupne trenutke in vse najboljše o vsem, kar smo preživeli skupaj. Bil je tudi kakšen manj prijeten trenutek, a so se z uspehi, ki jih je bilo več, izbrisali. Preživel sem pet čudovitih let v klubu, kjer sem se odlično počutil. Skušal sem biti vzoren profesionalec in bi se rad ob odhodu vsakemu posebej, od prvega do zadnjega v klubu, iskreno zahvalil. Prav tako navijačem, ki so prepoznali moj trud na vsaki tekmi in smo imeli ves čas odličen odnos,« je dejal Bohar ob slovesu od dosedanjih soigralcev in vseh v klubu in pristavil:

»Hvala vsem za podporo! In hvala klubu, da smo se razšli na lep način. To mi veliko pomeni. Za nami je lepa skupna pot, zdaj pa grem novim izzivom naproti. Upam, da bodo uspešni. Moram se prilagoditi na novo okolje, nove soigralce, seveda pa tudi na Poljskem pa ne bo šlo brez Maribora. Spremljal bom vse, kar se dogaja v Ljudskem vrtu in bil velik navijač tudi z razdalje.« 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice