Slika je simbolična (foto: Mediaspeed).
Švicarska Crans Montana bo jutri gostila smuk za svetovni pokal alpskih smučark. Slovenske barve bo tudi tokrat zastopala Ilka Štuhec, ki je na današnjem edinem treningu zasedla prvo mesto.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je bila najhitrejša na današnjem uradnem treningu smuka pred sobotno tekmo za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani v Švici.

Štuhec se je na progo pognala s številko devet in s časom 1:26,75 za kar 91 stotink sekunde prehitela do takrat vodilno domačinko Laro Gut-Behrami.

Tretja, Američanka Isabella Wright, je za danes zelo hitro Slovenko zaostala že 1,22 sekunde.

Današnji uradni preizkus smukaške proge je bil prvi in edini pred sobotno tekmovalno preizkušnjo v smuku.

Četrtkov trening so odpovedali zaradi pretoplega vremena, ki je zmehčalo snežno podlago.

V Crans Montani sta v soboto in nedeljo načrtovana smuk in superveleslalom. Začetek obeh tekem je ob 11. uri.

Ilka Štuhec druga v smukaškem seštevku

Edina slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah alpskega smučanja v posebnem seštevku discipline zaseda drugo mesto. Boljša je zgolj Italijanka Sofia Goggia, ki ima 108 točk prednosti pred Mariborčanko.

Goggia današnjega treninga ni končala in je odstopila. Švicarka Jasmine Flury, presenetljiva zmagovalka smuka na svetovnem prvenstvu v Meribelu, je trening končala na 21. mestu (+2,40).

Na startu ni bilo vodilne smučarke v skupnem seštevku svetovnega pokala Američanke Mikaele Shiffrin.

Po tekmah v Crans Montani specialistke za hitre discipline pred finalom sezone v Soldeuu v Andori čaka le še postanek v Kvitfjellu na Norveškem v začetku marca, kjer sta na sporedu smuk in dva superveleslaloma.

Komentarji (5)

SLO (ni preverjeno)

Bravo Ilka. Sedaj naj to prenese na tekmo. (Eni 'strokovnjaki' so pre začetkom sezone govorili, da nje ne bo med prvih 20.)

pohorskisvizec

1 je trening, 2 je tekma...kako je bilo na sv. prvenstvu v Franciji?

SLO (ni preverjeno)

Zgornji žuti: Štuhecova je v skupnem seštevku smuka na 2. mestu. Kakšno dokazilo še potrebuješ?! Očitno imata vidva z Esmeraldo enake probleme.

pohorskisvizec

Trening je trening slo..kaj ti ni jasno?

38 (ni preverjeno)

Bravo! Naj še na tekmi to potrdi.

Starejše novice