Foto: Atletsko društvo Štajerska Maribor
Karolina Zbičajnik, Petja Klojčnik in Nika Fajfar, članice AD Štajerska Maribor, so na državnem prvenstvu osvojile dva naslova, Klemen Modrijančič iz AD Slovenska Bistrica pa je bil najboljši v skoku v daljino.

Letošnje državno dvoransko prvenstvo za starejše mladinke in mladince je zaradi poškodovane strehe Olimpijskega centra Novo mesto potekalo v Zagrebu.

Z državnim prvakom v skoku v daljino se lahko pohvalijo v Atletskem društvu Slovenska Bistrica, Klemen Modrijančič je vlogo favorita potrdil z osebnim rekordom in dolžino 712 centimetrov.

»Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen, to je bil namreč moj osebni dvoranski rekord. Menim sicer, da imam v skokih še nekaj rezerve, se bom pa to potrudil izboljšati do naslednjič,« je državni prvak dejal po nastopu.

Klubski kolega Žan Ritlop je s 667 centimetri osvojil bronasto medaljo, z osebnim rekordom 7,02 pa je bil četrti na 60 metrov. Osebni rekord je izboljšal tudi Oskar Petak, ki je s časom 1:58,90 zasedel peto mesto na 800 metrov.

Žiga Hrup, osmi v skoku v daljino, je bil v suvanju krogle blizu medalj, z dolžino 9,49 metra je bil četrti. Jerneja Vavdi in Ema Dobešek sta v Zagrebu dosegli novi osebni rekord v skoku v daljino. Jerneja je s 527 centimetri zasedla šesto, Ema pa s štirimi centimetri manj sedmo mesto.

Trojica iz AD Štajerska Maribor do dvojnega naslova

Karolina Zbičajnik, Petja Klojčnik in Nika Fajfar so ob Aljažu Škrinarju iz ljubljanskega Kronosa osvojile dvojni naslov. Tekmovalke Atletskega društva Štajerska Maribor so posamičnemu naslovu dodale še zmago v štafetnem teku.

Karolina Zbičajnik je bila s 5646 najhitrejša v teku na 400 metrov. Petja Klojčnik je pred klubsko kolegico Ano Kramberger slavila na dvakrat daljši razdalji (2:07,98), Nika Fajfar pa je konkurentke s časom 10:01,83 ugnala 3000 metrov. 

Vse štiri so bile članice zmagovalne štafete na 4x400 metrov, s časom 3:54,54 so bile za skoraj devet sekund hitrejše od zasledovalk.

Jurij Beber je bil s časom 6,97 drugi v teku na 60 metrov, Marin Kladošek pa je 13,38 osvojil bronasto medaljo v troskoku.

Klubski uspeh so dopolnili tudi pionirji. Roko Godid, Patrik Murko, Lukas Dovnik in Vid Černec so slavili v štafeti 4x200 metrov in s časom 1:37,86 popravili dvoranski pionirski drzavni rekord.

Državnega prvaka v konkurenci starejših mladincev imajo tudi v Atletskem klubu Ptuj, Andraž Rajher je bil najboljši v suvanju krogle. Z dolžino 13,74 metra je za 91 centimetrov ugnal Jona Porento Rozmana.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice