Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze je zaradi dopinga suspendirala izraelskega nogometaša Shir Tzedeka. Uefa je obvestila o osemmesečni prepovedi nastopanja Shira Tzedeka, izraelskega nogometaša Hapoela Be'er Sheve, trenutno vodilne ekipe izrae

Uefa je obvestila o osemmesečni prepovedi nastopanja Shira Tzedeka, izraelskega nogometaša Hapoela Be'er Sheve, trenutno vodilne ekipe izraelskega prvenstva. Po kvalifikacijski tekmi, ki je bila v Mariboru 22. avgusta lani in na kateri so premagali NK Maribor z 1:0 Hapoel Be'er Sheva, je bil omenjeni igralec pozitiven na v športu prepovedano snov oktopamin.

Odločitev o suspenzu 28-letnega športnika je pravnomočna in tako dokončna, saj se po besedah Uefe nista v okviru postopka pritožila ne igralec ne Mednarodna protidopinška agencija.

Po tekmi so Izraelci evropsko jesen nadaljevali v evropski ligi, kjer so se uvrstili na zadnje mesto v skupini G. Tzedek je prispeval še odločili zadetek za zmago proti Luganu na začetku skupinskega dela, nato pa odnehal. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice