Vir: Facebook Rokometna zveza Slovenije / Handball Federation of Slovenia
Slovenske rokometašice po odločilni zmagi proti Črni gori na olimpijske igre.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v zadnji, tretji tekmi kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo letos poleti v Parizu, v Neu-Ulmu premagala Črno goro s 30:26 (14:11). 

Slovenske rokometašice so z odločilno zmago zadnji dan olimpijskih kvalifikacij ujele vstopnico za prihajajoče OI.

Slovenske rokometašice so lov na olimpijske igre začele s porazom proti gostiteljici Nemčiji s 25:31. V soboto so na drugem preizkusu proti Paragvaju pokazale povsem drugačen obraz in visoko nadigrale južnoameriške tekmice. To so prenesle tudi na odločilno tekmo s Črno goro, kar jim je prineslo premierni nastop na OI.

Iz Neu-Ulma, enega izmed treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev, na OI vodita prvi dve mesti. Prvo vozovnico so si s tremi zmagami pred tem že priborile nemške rokometašice, Slovenke pa so danes z zmago ujele drugo mesto in še drugo karto, ki vodi v Pariz.

Po vseh odigranih tekmah je tako na vrhu skupine končala domača reprezentanca s šestimi točkami, Slovenke so osvojile štiri točke, Črnogorke dve, Paragvajke so ostale brez njih. Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića so se s tem pridružile moški reprezentanci, ki si je OI zagotovila marca, tako da bo Slovenija v Parizu zastopana z obema ekipama.

V slovenski izbrani vrsti sta bili danes s sedmimi goli najučinkovitejši kapetanka Ana Gros in Tjaša Stanko.

Starejše novice