Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Pred ljubitelji nogometa je še predzadnja etapa 'dirke za prvaka', v sredo v Kopru, z začetkom ob 17.15.

V napovedniku jutrišnje tekme v Kopru trener vijoličastih Simon Rožman priznava, da imajo Koprčani kakovosten igralski kader.

»V zadnjem obdobju se jim ni izšlo v rezultatskem smislu, tudi tekma v Domžalah bi se lahko obrnila v drugo smer. Tekmeci se bodo nedvomno želeli na domačem igrišču posloviti z zmago, mi pa bomo želeli nadgraditi igro in naše dobre zadeve. Čaka nas zahtevna tekma v Kopru, tako da organizacija igre mora biti na visokem nivoju,« ocenjuje Rožman.

Manjkala bosta kaznovana Martin Milec in Ilija Martinović, zaradi poškodbe tudi Rok Kronaveter.

»Prisotnih je še nekaj dilem glede sestave enajsterice, ne bi pa želel preveč posegati po eksperimentih. Nimamo pretirane izbire. Na sobotni tekmi se je poškodoval še Kronaveter in ga ne bo med potniki v Koper, žal, je najbrž zanj sezona že zaključena,« je dejal trener.

Po številnih preobratih med sezono je Maribor v zadnji prvenstveni teden vstopili s prvega mesta, kar pa ne spreminja miselnosti, pišejo na uradni spletni strani Nogometnega kluba Maribor.

»Zanima nas le igrišče, matematiko smo pustili ob strani. Pozitivno je bilo, da smo vmes v manj prijetnem obdobju, po porazu v Celju, dobili podporo navijačev. Videli so, da si želimo, a nam ne steče. Trenutno smo lahko zadovoljni, kako funkcioniramo na igrišču. Pomladili smo ekipo, ob tem pa prišli v situacijo, ko sami odločamo o naslovu. Osredotočamo se nase, storiti moramo vse, da bi bili nagrajeni za trud. V celotnem procesu je težko iz včeraj na danes korenito spremeniti zadeve. Naredili smo sistem, ki se je prilagodil igralcem. Dan za dnem vztrajno delamo na tem, da bi se boljše počutili, moje zadovoljstvo pa je, da igralci dobijo potem potrditev dela tudi z rezultatom,« še dodaja Rožman.

Med igralci, ki stopnjujejo formo v finišu spomladanskega dela, je Jan Repas: »Vsako tekmo želiš oddelati na najboljši način. Proti Gorici sem se še posebej pripravljal na tekmo s psihološkega vidika, upam, da se je to ustrezno izrazilo na terenu. Igralci se dobro počutimo, trener je prinesel novo energijo, dinamiko. Sprejemamo navodila in smo popolnoma usmerjeni h končnemu cilju. Z disciplino na igrišču in izven igrišča.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice