FOTO: Dajnko Photography/RK Maribor
Rokometaši Branika so v četrtem krogu državnega prvenstva osvojili tretjo točko sezone. Mariborsko-ljubljanski derbi se je po golu domačega kapetana Tadeja Soka končal brez zmagovalca.

Mariborski rokometaši so pred dobrim tednom v Areni Bonifika presenetili Koprčane, presenetljivo zmago pa so skušali potrditi še s prvimi domačimi točkami. V obračunu s Slovanom so osvojili eno.

Že v minuli sezoni izenačen obračun se je v Dvorani Tabor končal z izidom 30:30, zmago Slovana pa je v izdihljajih tekme preprečil mariborski kapetan Tadej Sok, ki je izkoristil sedemmetrovko.

V domači ekipi je bil z devetimi goli najbolj učinkovit povratnika po poškodbi Nejc Planinšek, mariborski obrambi pa je največ težav povzročal Stefan Ranisavljević, ki je v domačo mrežo pospravil osem žog.

MARIBOR BRANIK - LL GROSIST SLOVAN 30:30 (15:17)
Maribor:
Zupančič, Lorger 8, Strašek; Planinšek 9, Jezernik 2, Sok 1, Kovačec 3, Jerenec, Košec, Gregorič 2, Blagotinšek 1, Kačičnik 1, Budja 5, Razgor 3, Hedl, Grobelnik 3.
Slovan: Selaković 5, Krbavčić 2; Čaušević 1, Soršak 3, Jakše 1, Pintar 2, Tufegdžić 3, Ranisavljević 8, Perić 2, Lešek 1, Pirnat 2, Yankovskyy 2, Turnšek 5.

Izenačen boj od prve minute

Štajerci so tekmo odprli z golom Anžeta Blagotinška, po uspešnem zaključku Tilna Grobelnika pa so v četrti minuti vodili z dvema goloma prednosti. Vid Turnšek je dosegel prvi ljubljanski gol, Stefan Ranislavjević pa je v osmi minuti zadel za prvo izenačenje na 4:4. 

Mariborčani so zatem še trikrat povedli za gol prednosti, ekipa iz prestolnice pa se je v vodstvu prvič znašla po polovici prvega polčasa, ko je Andrej Yankovskyy zadel za 7:8. 

Tudi v nadaljevanju prvega polčasa smo bili priča izenačenemu boju. Simon Razgor je zadel za vodstvo domačih z 12:10, a je Slovan po treh zaporednih golih izid preobrnil v svojo korist, po boljšem zaključku prvega polčasa pa je ob odmoru vodil s 15:17.

Slovan vodil že s štirimi goli prednosti

V drugi polčas so bolje vstopili Mariborčani, ki so z dvema goloma Nejca Planinška, izenačili na 18. golu. Do vodstva kljub vsemu niso prišli, Jaka Jakše je zadel za ljubljansko vodstvo z 18:20, nato pa je še tretji mariborski gol v nizu dosegel Nejc Planinšek. 

Slovan je po sedemmetrovki Alekse Tufegdžića v 42. minuti vodil z 19:22, Luka Žvižej pa se je pet minut kasneje, ko je Stefan Ranisavljević zadel za 21:25, odzval z minuto odmora. Po njej je Tilen Grobelnik znižal na 23:25, Ljubljančani pa so se z goloma Stefana Ranislavljevića in Vida Turnška znova odlepili na 23:27.

Izidor Budja je v 51. minuti znižal na 25:27, kmalu zatem pa se je z dvema zaporednima obrambama izkazal Gregor Lorger in Nejc Planinšek je Maribor približal na 27:28. V 56. minuti je Izidor Budja izenačil na 29:29, takoj zatem pa je bil pri gostih izključen Stefan Ranisavljević. 

Izid se je znova spremenil v 59. minuti, ko je Slovan povedel z golom Vida Turnška, po obrambi Lorgerja pa je s sedmih metrov za delitev točk zadel Tadej Sok.

Žvižej mnenja, da je bila točka zaslužena

»Zavedati se moramo, da smo mi tisti, ki smo osvojili točko. Imeli smo priložnost za zmago, a jo zapravili. Enostavno pa danes nismo mogli narediti tega, kar smo si zadali. Igra nam ni stekla. 

Borba je bila in na koncu smo v zadnjih sekundah prišli do zaslužene točke,« je po razpletu mariborsko-ljubljanskega obračuna dejal domači strateg Luka Žvižej.

Mariborčani so z neodločenim rezultatom prišli do tretje točke, s tem pa se po nepopolnem četrtem krogu nahajajo na devetem mestu državnega prvenstva. Deseti Slovan po novem gostujočem remiju - Ljubljančani so se s točko vrnili tudi iz Ivančne Gorice - še čaka na prvo zmago. 

Ljubljanskega stratega Aleša Repino je po razpletu dvoboja, kot je razbrati iz izjave, zmotila predvsem sumljiva sodniška odločitev za edino mariborsko sedemmetrovko sedem sekund pred koncem tekme:

»Zelo sem jezen. Dejstvo je, da smo imeli tekmo praktično 59 minut pod nadzorom. Igralcem nimam česa zameriti, naredili so svoje. Zakaj smo izgubili točko? Tega pa ne bom komentiral.«

Mariborčani bodo v naslednjem krogu gostovali v Dobovi.

Starejše novice