Foto: Jure Banfi
Pred Mariborčani so včeraj pokleknili tudi Radomljani, ki so v Ljudskem vrtu klonili kar sedemkrat, s tremi goli je bil najučinkovitejši Žan Vipotnik, ki je mrežo gostov načel na dokaj nevsakdanji način.

Vijoličasti so se na predzadnji jesenski preizkušnji razveselili najvišje zmage v letošnjem prvenstvu, Radomljam so zabili kar sedem zadetkov.

Zmaga s 7:0 je najvišja v letošnji izdaji Prve lige Telemach, Štajerci pa so radomeljsko mrežo petkrat zatresli že septembra, ko pa so do visoke prednosti prišli tudi na račun številčne premoči.

Tako kot na tekmi s Taborom in Bravom, so Mariborčani vnovič zadeli že iz prve nevarnejše akcije, v šesti minuti tekme je po podaji Marka Božića zadel Žan Vipotnik. Prvi od treh golov Konjičana bo zagotovo šel v skupino tistih bolj nenavadnih, saj ga je v padcu dosegel kar z zadnjico.

Najbolje bo, če si ga ogledate kar v priloženem posnetku.

Osem golov na šestih tekmah

»Res je zanimivo, na tej tekmi sem zadel s skoraj z vsakim delom telesa. Na srečo je šla žoga v mrežo, srečen sem. Lahko bi rekli, da ni bil dan Radomelj, je bil pa naš. Hitro smo zadeli, kot že na prejšnji tekmi, in potem je vse lažje,« je po visoki zmagi dejal Žan Vipotnik.

Dvajsetletni napadalec je v zaključku jesenskega dela sezone vroče ime Maribora, saj je na zadnjih šestih tekmah kar osemkrat meril v polno, s tem pa je spomnil tudi na odlične številke iz mladinske kariere.

Po oktobrskem golu v Novi Gorici, kjer se je veselil prvenca v dresu članske ekipe Maribora, je znova zadel konec novembra, na tekmi s Celjem. Nato je bil uspešen ob visoki zmagi nad Muro, zadel je tudi na pokalni tekmi s Krko. 

Po asistenci v Sežani se mu je povsem odprlo po reprezentančnem premoru. Dvema goloma v mreži Brava je dodal še prvi članski »hat-trick«:

»Hvala bogu, da se je odprlo. Veliko mi pomenijo besede trenerja, je pa najbolj pomembno, da je ekipa prava in da zmagujemo.«

Zadovoljen tudi Krznar

»Vstop v tekmo je bil prekrasen, znova smo izkoristili prvo priložnost. Po tem smo posel zaključili v praktično 15 minutah. Iskrene in velike čestitke moštvu, ne zgolj za prve četrt ure, ampak tudi za trenutke, ko smo že vodili s petimi ali šestimi goli, pa smo iskali še več in nismo spuščali 'plina'. 

Tudi po menjavah in rotacijah smo izgledali kot ekipa, vse je bilo dobro, tudi po poškodbi Božića in nadaljevanju z deseterico je ritem ostal isti, kapa do poda,« zadovoljstva po visoki zmagi ni skrival Damir Krznar.

Mariborčani so se v letošnjem državnem prvenstvu prvič razveselili štirih zaporednih zmag, z novo učinkovito predstavo pa so pošteno izboljšali tudi gol razliko, ki je zdaj najboljša med deseterico prvoligašev.

Najučinkovitejša ekipa - Štajerci so dosegli 43 golov, 22 na zadnjih petih tekmah - se po visoki prednosti ob polčasu ni zaustavljala niti v nadaljevanju dvoboja, ko so se v mreži mlinarjev znašle še tri žoge:

»Od svoje ekipe vedno zahtevate maksimum in najboljše, nasprotnik to včasih dovoli, včasih ne. Če smo športni in 'fair'? Od svoje ekipe vselej želite, da da vse od sebe in ne popušča. 

Žal, Radomlje so danes naletele na razigrani in neugodni Maribor, ni pa bilo narobe to, kar sem poudarjal pre tekmo. Bal sem se tega dvoboja.«

Bodo ostali tretji?

Hrvaški strokovnjak se je z ekipo vsaj začasno prebil na tretjo mesto ligaške razpredelnice, pred Koprčane, ki se bodo danes pomerili z Domžalami, in Muro, ki jutri gostuje pri vodilni Olimpiji. Krznar verjame, da tudi prvo mesto s takšnim nadaljevanjem sezone še ni odpisano:

»Če bomo nadaljevali s takšnimi partijami in izvedbo, je vse mogoče. Trenutno vse izgleda blizu popolnega, čeprav tega ni nikoli, s tem se trener nikoli ne sprijazni, vedno so rezerve. Trenutno naša igra izgleda prekrasno, škoda, da je premor blizu, saj smo v dobrem ritmu. 

Nas pa to ne sme prevarati, že čez štiri dni nas čaka nova tekma, ko bomo potrjevali to serijo. Zadnja tekma bo najtežje, saj se občuti utrujenost v nas, kar sta pokazali tudi današnji poškodbi Repasa in Božića. Upam, da bomo našli moč in energijo, da v nedeljo zaključimo, kot si želimo.«

Mariborski nogometaši bodo jesenski del prvenstva zaključili v nedeljo, ko bodo še tretjič zapored zaigrali v Ljudskem vrtu. V mesto ob Dravi prihajajo Goričani, ki so pregovorno ugoden tekmec Štajercev.

Bodo aktualni prvaki na zimski premor odšli s podaljšanjem zmagovalne serije?

Komentarji (2)

SLO (ni preverjeno)

Končno nk Maribor deluje, kot se za ta klub spodobi.

Surfeiter (ni preverjeno)

Krznar in ostali bedački ! Kaj mislite, da smo pozabili ? GO HOME oz. MARŠ KUĆI !

Starejše novice