Foto: AKK Branik
Košarkarji mariborskega Branika so tudi v letošnjih kvalifikacijah ostali pred pragom preboja v drugi razred slovenske košarke. Grosupeljčani so dobili tudi povratno tekmo v Dvorani Lukna.

Že dobra tri desetletja so stari zlati časi mariborske košarke po slovenski osamosvojitvi, ko smo v prvoligaški konkurenci spremljali tudi mestni derbi košarkarjev.

Maribora danes v moški konkurenci ni na zemljevidu prvoligaške članske košarke, vsaj še ena sezona pa bo šla mimo, da se bo v mestu ob Dravi igrala vsaj drugoligaška (moška) košarka.

Akademski košarkarski klub Maribor se je še drugo sezono zapored podal v boj za 2. SKL, a so bili tekmeci tudi tokrat uspešnejši. Lani so Branikovce ustavili Vrhničani, letos pa Grosupeljčani.

Dolenjci so pred dobrim tednom dobili prvo polfinalno bitko, ki so jo Mariborčani odigrali brez nekaj ključnih igralcev, v moštvu Branika pa so bili odločeni, da v domači dvorani serijo podaljšajo v tretjo tekmo.

V tej nameri sicer niso bili uspešni. Grosupeljčani so z izidom 76:81 dobili tudi povratno tekmo, z uvrstitvijo v finale kvalifikacij pa so si zagotovili napredovanje med drugoligaše.

Verjamejo, da to ni rang, ki si ga Maribor zasluži

»Fantje so pustili vse na parketu, borili so se do zadnje sekunde, vendar jim žal ni uspelo. Ekipa KK Grosuplje je zmagala in se zasluženo uvrstila v ligo višje.

Hvala publiki za izjemno večerno vzdušje v dvorani Lukna, bili ste izjemni! Spremljali smo kakovostno in napeto košarko, nedvomno vredno druge lige za obe ekipi, vendar je žal prostora le za eno.

Zdaj je čas za počitek, nato pa analizo sezone in nadaljne korake za našo člansko košarko. Verjamemo, da to ni rang tekmovanja, ki si ga zasluži naše mesto, naša publika, zato bomo vsekakor tudi v naslednji sezoni ciljali najvišje oziroma iskali napredovanje,« so napovedali v taboru Branika.

Mariborčani so prvo četrtino dobili z 22:18, ob polčasu pa so za točko vodili Grosupeljčani (36:37). Z enako razliko se je končala tudi tretja četrtina, v zadnji pa so bili gostje uspešnejši z rezultatom 21:25.

Gostitelji so dobrih osem sekund pred koncem znižali na 76:78. Po minuti odmora so storili hitro osebno napako, po kateri je bil izkoriščen en prosti met, na drugi strani pa je Luka Rožanc zgrešil oba prosta meta za dodatno približanje.

Prvi strelec povratne tekme je bil član gostujoče ekipe Jaka Bovha, ki je dosegel 23 točk. Mariborčanom na koncu ni pomagalo niti 22 točk Rožanca.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

skoda, zdaj ze psiha...

Starejše novice