Današnja nasprotnika sta se minulo jesen pomerila v pokalnem tekmovanju. (Foto: Jure Banfi)
Maribor je z gostovanjem v Limbušu počastil 50. obletnico delovanja tamkajšnjega kluba. Ob hat-tricku Arnela Jakupović je zmago potrdil novinec Xhuliano Skuka, zaigral je tudi Hilal Soudani.

Nogometni klub Limbuš-Pekre, ki slavi 50-letnico ustanovitve, je bil prvi nasprotnik Mariborčanov v sklopu poletnih priprav.

Vijoličasti so praznovanju okroglega jubileja sprejeli povabilo mariborskega četrtoligaša, za katerega je pred leti nekaj tekem odigral tudi Zlatko Zahović, nekdanji športni športni direktor kluba iz Ljudskega vrta.

Damir Krznar je dober teden po začetku priprav v boj poslal dokaj pomlajeno zasedbo, saj so priložnost za dokazovanje dobili Marcel Lorber, Marcos Tavares, Alen Dizdarević, Anej Ferčec, Nik Voglar, Brin Horvat in Anej Dukarić.

Zaradi poškodbe so srečanje izpustili Josip Iličić, Ignacio Guerrico in Samo Pridgar, Tine Čuk ima po reprezentančnem nastopu še nekaj prostih dni, Žan Vipotnik, Aljaž Antolin, Mark Strajnar in Luka Božičković pa imajo obveznosti v izbrani vrsti.

Mariborčani so tudi s premešano ekipo - zaigrala je triindvajseterica - prišli do zanesljive zmage z izidom 0:5, domača mreža se je štirikrat zatresla že v prvem polčasu.

LIMBUŠ PEKRE - MARIBOR 0:5 (0:4)
Strelci:
Mitrović (4'), Jakupović (22', 36', 45'), Skuka (69, 11m)
Limbuš Pekre: Drolc, Premrov, Gabor, Mlaker, Cigrovski, Rokavec, Grandošek, Ribič, Pahernik, Kušnik, Zgrabič. Klop: Sentič, Šmid, Grašič, Brusar, Gabor, Štorgelj, Gajšek, Pristovnik, Jelenc, Dobršek, Pavlič.
Maribor - prvi polčas: Bergsen, Milec, Mitrović, Uskoković, Žinič, Lorber, Repas, Laušić, Brnić, Soudani, Jakupović. Drugi polčas: Jug, Ferčec, Watson, Šoštarič Karič, Voglar, Vrhovec, Horvat, Dizdarević, Ishaq Rafiu, Dukarić (65' Skuka), Tavares. Trener: Damir Krznar.

Jakupović trikrat

Vijoličasti so povedli v četrti minuti, ko je bil po kotu Ivana Brnića z glavo uspešen osrednji branilec Nemanja Mitrović. V nadaljevanju prvega polčasa je kar trikrat v polno meril Arnel Jakupović.

Napadalec, ki se je v mesto ob Dravi preselil pozimi, je v 22. minuti izkoristil novo podajo Ivana Brnića, dobre četrt ure kasneje se je v vlogi asistenta znašel Marin Laušić, tik pred odmorom pa še novinec Hilal Soudani.

V statistiko se je vpisal tudi drugi novinec v napadu Maribora. Xhuliano Skuka je v 65. minuti zamenjal mladega Aneja Dukarića, štiri minute po vstopu v igro pa je dosegel tudi prvi zadetek v vijoličastem. Anej Ferčec je izsilil prekršek za najstrožjo kazen, Albanec pa je bil uspešen z bele točke.

Mariborčane zdaj čaka prosta nedelja, v ponedeljek pa se bodo za teden dni preselili v tradicionalno poletno pripravljalno bazo Moravske Toplice.

Komentarji (1)

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj sen se fsra od veselja........

Starejše novice