Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Mariborčani se bodo ob 18. uri po slovenskem času v Erevanu udarili z Urartujem, ki so ga pred tednom premagali z golom prednosti.

Strateg vijolic Simon Rožman je po včerajšnjem treningu, ki ga je znova pospremila nevihta, poudaril, da Maribor v armenski prestolnici ne bo zgolj branil prednost s prvega srečanja.

Vtisi so dobri, ekipa je lačna napredovanja, je dejal.

V Erevan so odpotovali Ažbe Jug, Menno Bergsen, Samo Pridgar, Martin Milec, Ilija Martinović, Robert Voloder, Vid Koderman, Blaž Vrhovec, Gal Gorenak, Jan Repas, Nino Žugelj, Rudi Požeg Vancaš, Žan Vipotnik, Mirko Mutavčić, Nemanja Mitrović, Gregor Sikošek, Aleks Pihler, Rok Maher, Rok Kronaveter, Danijel Šturm, Aljoša Matko, Rok Sirk in že omenjeni Alvir. 

Doma sta ostala Andrej Kotnik pa tudi kapetan Marcos Tavares, ki je pred dnevi podpisal zadnjo igralsko pogodbo s klubom.

Sodniki prihajajo iz Avstrije, mož s piščalko je Christopher Jäger. Njegova pomočnika sta Roland Riedel in Sara Telek, v vlogi četrtega sodnika pa je Markus Hameter.

Potek tekme: 

32' Maribor je prišel do akcije. Milec z natančnim predložkom čez kazenski prostor, Koderman je podal pred gol, kjer je v zadnjem trenutku pred Žugljem izbil domači branilec
45' Vrhovec je prejel rumeni karton.

Konec prvega polčasa

58' Prva menjava v našem moštvu, Šturm namesto Vipotnika
68' Menjava številka 2: Žugelj-Kronaveter
85' Gooool! Šturm je zadel za vodstvo Maribora! Šturm je po desni strani ušel Tenu, prišel do soočenja z vratarjem, ki je njegov prvi poskus ustavil, toda po odbitku je Šturm natančno poslal žogo v mrežo ob desni vratnici.

Konec tekme

V 2. krogu bo tekmec švedski Hammarby. Prva tekma v četrtek na Švedskem, povratni obračun teden dni kasneje v Ljudskem vrtu.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

Neposrednega televizijskega ali spletnega prenosa s stadiona Urartuja, ki sprejme 4775 gledalcev, ni.

dd (nepreverjen)

ne kje pa, zato pa gledamo, samo internet moraš znat uporabljat

In reply to by dd (nepreverjen)

Starejše novice