Zavod za turizem Maribor Pohorje se je lotil projekta vzpostavitve kolektivne blagovne znamke 'Naše najboljše'.
Zavod za turizem Maribor - Pohorje je predstavil nov projekt vzpostavitve kolektivne blagovne znamke Naše najboljše, s katerim si bodo prizadevali za visoko in celovito usklajeno kakovost gastronomske in z njo povezane ponudbe.

Kolektivna blagovna znamka Naše najboljše povezuje Maribor z Dravsko dolino in Dravskim poljem, Pohorje in Kozjak ter Slovenske gorice.

Vzpostavljen sistem kolektivne blagovne znamke 'Naše najboljše' sledi modelu 'Izvorno slovensko', po katerem je bilo v zadnjih osmih letih oblikovanih več kolektivnih blagovnih znamk v Sloveniji, in sicer Bohinjsko, Okusi Rogle, Dobrote Dolenjske, Srce Slovenije, Idrija Izbrano, Jeruzalem Slovenija, Bled Local selection, Okusiti Laško, Sevnica. 

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je na tiskovni konferenci predstavil nov projekt vzpostavitve kolektivne blagovne znamke Naše najboljše.

Z modelom razvoja lokalnega okolja se bo vplivalo na rast kakovosti celovite ponudbe, povezovanje ponudnikov, razvoj novih in povezanih izdelkov in storitev ter udejanjanje poslovnih idej.

Kaj so glavni cilji certificiranja?

To so gradnja registra ponudnikov z zagotovljeno obljubljeno lokalno dodano vrednostjo in izvorom živil ter gradiv iz območja destinacije Maribor - Pohorje; usklajena rast celovite kakovosti ponudbe v destinaciji; kratke lokalne oskrbne verige z najvišjo možno samooskrbo; usklajena promocija lokalnih ponudnikov, logistika in prodaja ponudbe destinacije Maribor - Pohorje kot celote.

Celovito trženje certificirane ponudbe s kolektivno blagovno znamko 'Naše najboljše' bo usklajeno s trženjem destinacije kot celote, ki ga vodi Zavod za turizem Maribor - Pohorje.

V prvi razvojni fazi, ki traja vsaj eno leto, se bo spodbujalo ponudnike k povezovanju v Mrežo ponudnikov in ponudbe ter k sodelovanju v verigah: 

  • rokodelcev - rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja, 
  • pri- in predelovalcev živil - pridelkov in živilskih izdelkov ter
  • gostincev - jedi in pijač postreženih na gostinski način, z lokalno dodano vrednostjo destinacije Maribor – Pohorje.

V drugi fazi, ki teče drugo in tretje leto vzpostavljanja sistema, bodo ocenjeni nastanitveni obrati, gastronomske prireditve in vodena doživetja pri ponudniku.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

Vse kar se dogaja v MB je v mestu Glavni trg ,Lent in Štuk ! Ostalo je vse kaos , od Tabora ,Nove vasi ,Radvanja ,Tezna ,Pobrežja do Kamnice ,kjer se poznajo posledice nočnega življenja ko se vračajo domov . Polomljeni koši, prazne steklenice in smeti Mc Donaldovih ostankov . Maribor je slovenska sramota ,kar pa odgovornih ne moti ! Župan je doma v mestu !

Starejše novice