Termin
Prizorišče

Tak! Dost je bilo heca, čas je za novi HAPPY OL’ McWEASEL album! Ponosno najavljamo izid novega albuma SUCH IS LIFE in koncert ob izidu!

Ker smo v preteklosti na St. Patrick’s Day že marsikatero ušpičili je prav, da jo tudi tokrat! Zato ponosno najavljamo izid novega albuma SUCH IS LIFE in koncert ob izidu! Pridi na špil na ŠTUK (Maribor), da ga slišiš prvi, v prvi vrsti in kot se spodobi - s pivom v roki v ŽIVO, ker zdaj je pa že čas!

Vstopnice so že na voljo tu:
https://www.eventim.si/.../happy-ol-mcweasel.../event.html

-------------

Za tiste, ki nas ne poznate:

Happy Ol' McWeasel so nastali 17. marca 2007. Sprva so se definirali kot keltski punk band in igrali muziko, ki intenzivnost punk rocka meša s tradicionalnimi (pretežno) irskimi melodijami in napevi. Poleg kitar, bobnov in basa so v svoj glasbeni izraz dodali še bendžo in harmoniko. In seveda nosili kilte, za vsak slučaj. Njihov prvi album 'No Offence' iz leta 2012 je, poleg večinoma avtorskih skladb, vseboval tudi nekaj priredb irskih tradicionalnih ('Irish Rover', ki ima, mimogrede, čez 1 milijon ogledov na YouTube, 'Drunken Sailor', 'Foggy Dew' in 'Danny Boy'). Že naslednji, 'Heard Ya Say!' iz leta 2015, pa je bil izključno njihov.

Vizli so nekje na svoji poti odložili kilte in se oddaljili od celtic punka ter se prelevili v folk punk rock band. Tak presneto nepozaben, neprekosljiv glasbeni in odrski šus, ki ga ustvarja sedmerica: Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara). Vmes je njihova muzika prišla še čez lužo (kjer so njihovo priredbo skladbe 'Danny Boy' uporabili za sountrack znane TV serije z Robinom Williamsom v glavni vlogi) in v deželo vzhajajočega sonca (kjer so izdali in razprodali obe njihovi plošči).

Tik pred izidom je njihov novi single '100 Years', na St. Patrick’s Day pa Vizli izdajajo tretji album 'Such is Life'.