*Slika je simbolična
Avstrijska vlada se je odločila za podaljšanje zaprtja javnega življenja vse do 7. februarja. V trgovinah in na javnem potniškem prometu bodo po novem obvezne zaščitne maske FFP2.

Kot je na današnji novinarski konferenci sporočila avstrijska vlada, bo zaprtje javnega življenja v Avstriji v veljavi najmanj do 7. februarja, in ne do 24. januarja, kot je bilo sprva predvideno.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz povedal, da naj bi vlada prve ukrepe v smeri odprtja javnega življenja sprejela po 8. februarju.

Podaljšanje utemeljil s širjenjem britanskega seva novega koronavirusa, ki se širi hitreje od drugih doslej znanih sevov.

»Pred nami so še dva do trije težki meseci,« je povedal Kurz in dodal: »Naša odgovornost je, da sprejmemo potrebne odločitve, tudi če smo zdaj tega že siti.« Meni, da bi bilo odpiranje v teh razmerah »malomarnost«.

Šole ostajajo zaprte

Nekatere ukrepe bodo 25. januarja še zaostrili. Med drugim bodo v trgovinah in na sredstvih javnega potniškega prometa obvezne zaščitne maske FFP2. Obvezna medsebojna razdalja pa bo po novem povečana na dva metra. 

Podaljšali so tudi šolanje na daljavo, ki se bo nadaljevalo do zimskih počitnic. V zveznih deželah Dunaj in Spodnja Avstrija se bo tako pouk v šolskih klopeh predvidoma začel 8. februarja, drugod pa 15.

Cilj je, da bi 8. februarja ob strogih varnostnih ukrepih odprli vse trgovine, storitve, kjer prihaja do tesnih stikov s strankami, kot so frizerji, in muzeje. Turistične zmogljivosti in gostinski obrati bodo zaprti najmanj do konca februarja. Sredi februarja bodo odločili, ali jih bo mogoče odpreti marca. Smučišča lahko ostanejo odprta, prav tako je še vedno dovoljeno drsanje.

Komentarji (4)

dd (ni preverjeno)

KAR SPREJME AVSTRIJA SPREJMEMO KASNEJE TUDI MI KOT HLAPCI EU-JA, TAKO DA KAR PRIPRAVITE 30€ ZA FFP2 MASKE

11 (ni preverjeno)

Mater si konj.

In reply to by dd (ni preverjeno)

Gost81 (ni preverjeno)

Avstrijci delajo to kar njim naroči Merklova, zato pa vse vec Avstrijcev obraca hrbet Kurtzu ki je postal marioneta.

vozznik (ni preverjeno)

Je že bilo, da so Nemci delali, kar jim je rekel Avstrijec................ pa je bilo vse narobe,
tako, da je boljše tako!!

In reply to by Gost81 (ni preverjeno)

Starejše novice