Namesto zloveščih dvojčic se pojavi tudi v Kubrickovem filmu Izžarevanje (foto: Instagram).
To je izbor najboljših fotomontaž z Bernijem Sandersom, ki so preplavile svet.

Fotografija senatorja Bernieja Sandersa v rokavicah na inavguraciji novega ameriškega predsednika Joe Bidna je postala svetovna senzacija, ki jo je spletni svet zagrabil z obema rokama in jo umestil v nadvse duhovite lokacije.

Podobno, kot je lani postala znamenita fotografija Leonarda DiCapria viralni meme hit, je prvi mesec novega leta postal 79-letni senator iz Vermonta in drugi kandidat demokratske stranke za ameriškega predsednika.

»Običajna fotografija« čez noč zaslovela

Fotografijo je posnel Brendan Smialowski, sodelavec agencije AFP na inavguraciji novega ameriškega predsednika Joe Bidna v Washingtonu. Iz svoje pozicije je fotografiral prisotne politike in po lastnih besedah ostal osredotočen predvsem na senatorja Teda Cruza in Josha Hawleya, najbolj glasna zagovornika trditev Donalda Trumpa, da je šlo pri volitvah za prevaro.

Sandersa je opazil pozneje. »Šlo je za simpatično pozo, Bernie je Bernie, v svoji koži se počuti udobno in ga takoj prepoznaš. Njegov slog oblačenja je običajen, človek nikoli nima občutka, da se je oblekel za modno revijo. Tudi tokrat je bil tam službeno in sedel sam.« 

Smialowski je fotografijo skupaj z ostalimi poslal svojim urednikom: »Gre za precej običajno fotografijo, a je v njej moč najti lepoto in enostavnost.« 

Čez nekaj ur se je začela na veliko deliti na družbenih omrežjih, kmalu so ta preplavile objave z Bernijem (in njegovimi pletenimi rokavicami) povsod: na Luni, v filmih, umetniških slikah, v Sloveniji, ob boku zvezdnikov iz filmov, glasbe in politike. Izbor najboljših objavljamo spodaj:

Starejše novice