Slika je simbolična.
Pri pregledu zaseženih naprav se je po besedah policije potrdil utemeljen sum, da so bila grozilna sporočila poslana prav iz teh naprav in jih je pošiljal osumljeni.

Policisti Policijske postaje Maribor I so uspešno preiskali več kaznivih dejanj grožnje po in zlorabe osebnih podatkov storjenih v času od avgusta 2019 do konca meseca marca 2020, na škodo več profesorjev, zaposlenih na dveh mariborskih fakultetah.

V kriminalistični preiskavi so policisti ugotovili, da je storitve navedenih dejanj utemeljeno osumljen 28-letni Celjan

Policisti so ga pristojnemu tožilstvu kazensko ovadili zaradi suma storitve sedmih kaznivih dejanj groženj in enega kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov.

Osumljeni je ustvarjal e-naslov in uporabniški račun v storitvi Google mail, z osebnimi podatki zaposlene na eni izmed fakultet, s katerega je nato na uradne e-naslove oškodovancev posredoval pisma z grožnjami zoper njihovo življenje.

Na podlagi zbranih obvestil so policisti Policijske postaje Maribor I podali pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo, ki jo je izdalo Okrožno sodišče v Mariboru.

V začetku junija 2020 so policisti na osumljenčevem domu opravili hišno preiskavo in mu zasegli razne elektronske naprave, ki so jih poslali v pregled in zavarovanje dodatnih dokazov na Oddelek za računalniško preiskovanje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. 

Pri pregledu zaseženih naprav se je po besedah policije potrdil utemeljen sum, da so bila grozilna sporočila poslana prav iz teh naprav in jih je pošiljal osumljeni.

Med opravljeno hišno preiskavo so policisti pri osumljenemu našli in mu zasegli tudi revolver, ki ga je posedoval brez ustreznega dovoljenja, za kar mu je prekrškovni organ Policijske postaje Maribor I v hitrem postopku izdal odločbo o prekršku.

Zaseženi revolver je bilo v osnovi štartno - plinsko orožje, za katerega pa so kriminalistični tehniki ugotovili, da je predelano v strelno orožje.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osumljeni opisano orožje dobil v hrambo od njegovega očeta. Ker je oče prenaredil strelno orožje, so policisti tudi njega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Za kaznivo dejanje grožnje je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do šestih mesecev, za kaznivo dejanje zlorabe osebnih podatkov je zagrožena kazen zapora od treh mesecev do treh let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po pa se storilec kaznuje z zaporom do enega leta.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Policija (nepreverjen)

24ur. /crna-kronika/v-postojni-moski-proti-drugemu-moskemu-uperil-pistolo

Rtv.Exit (nepreverjen)

https://24ur /novice/slovenija/za-novega-generalnega-direktorja-rtv-slovenija-imenovan-andrej-grah-whatmough ... No, anglez pa ne ... Saj so iztopili iz EU ... Br.exit

Starejše novice