V Avstriji bodo prihodnje leto prehitrim voznikom lahko odvzeli avtomobile.

Avstrijska policija bo lahko voznikom v primeru skrajnih prekoračitev hitrosti poleg vozniškega dovoljenja zasegla tudi njihov avtomobil, je navedeno v sklepu, ki ga je v sredo sprejel spodnji dom avstrijskega zveznega parlamenta.

Ukrep, ki bo prav tako dovoljeval prodajo zaseženega vozila na dražbi, naj bi v veljavo stopil predvidoma marca 2024.

Avtomobil bodo lahko prodali na dražbi

V skladu z zakonom bo policija lahko voznikom, ki prekoračijo hitrost za več kot 60 kilometrov na uro v naselju ali 70 kilometrov na uro izven naselja, na kraju začasno odvzela osebno vozilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Če bi se izkazalo, da je voznik v Avstriji že prej tako močno prekoračil omejitev hitrosti, pa bi lahko njegov avtomobil dokončno zasegli in ga tudi prodali na dražbi.

Po besedah avstrijske ministrice za okolje, podnebje, transport in energijo Leonore Gewessler je ključen ukrep za pogosto prehitre voznike prav odvzem njihovih avtomobilov, poroča nemški časnik Die Zeit.

»Obstaja hitrost, pri kateri avtomobil lahko postane orožje. Temu bomo sedaj naredili konec in zagotovili, da bo v prihodnje storilcem kaznivih dejanj njihovo orožje takoj in trajno odvzeto iz rok,« je še dodala.

Komentarji (4)

Surfeiter (ni preverjeno)

Bla, bla, bla ... ste pozabili, da je to Avstrija v kateri je lastnina nedotakljiva ... pamflet za zagorske bedačke ...

Ć (ni preverjeno)

Tebi ziher zagorc babo tiši.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

pohorskisvizec

https://www.kleinezeitung.at/auto/6299595/Frage-der-Woche_Ist-es-ueberz…

To je članek iz KZ časopisa. ARBÖ (avstrijski avto klub) nasprotuje takšnemu ukrepu. To je hud poseg v zasebno lastnino, ki je ustavna kategorija, kot je tudi pri nas.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

AnGus (ni preverjeno)

Vsaj sliko avstrijskih policistov bi lahko našli, ne nemških...

Starejše novice