Kakšne so kaj cene pri naših južnih sosedih?

Jadranska obala se pripravlja na poletno sezono, ki bo zaznamovana z višjimi cenami. Tujci, predvsem Nemci, so nad porastom cen zaskrbljeni, nekateri pa celo razmišljajo, da bi letos dopustovali drugje, piše hrvaški časopis 24 sata. 

V Pulju boste za pol litra piva odšteli med 2,60 in 5 evrov, za kepico sladoleda od 2 do 3 evre, za pico pa od 8 do 15 evrov. V restavracijah v centru Splita so cene še višje, zlasti na območju Dioklecijanove palače. 

Tam boste za ražnjič odšteli 18 evrov, medtem ko ga boste na ulici nedaleč stran lahko dobili za 7,5 evra. Za zajtrk z jajci in dodatki boste odšteli med 6,5 in 15 evrov.

Koliko za sladoled?

Kljub višjim cenam ostaja Hrvaška za turiste privlačna destinacija. To potrjujejo tudi 20-odstotno višje nočitve v Dubrovniku v primerjavi z lanskim letom. Tamkajšnji župan Mato Franković izpostavlja dobro razmerje med kakovostjo in ceno ter poudarja, da Dubrovnik privablja specifične goste, ki so pripravljeni plačati za luksuzno izkušnjo.

Poleg Dubrovnika so tudi ostale hrvaške destinacije priljubljene med turisti. Na Reki boste za kepico sladoleda odšteli 2 evra, v Opatiji 2,20 evra, na Krku pa 2,50 evra. Za veliko porcijo kebaba v Opatiji boste morali odšteti 8,50 evra.

Čeprav so cene na Hrvaškem višje kot v preteklih letih, torej ostajajo nižje kot v nekaterih zahodnoevropskih državah. To dejstvo, skupaj s čudovitim morjem in plažami, bo verjetno še naprej privabljalo turiste z vsega sveta.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

vsak sam izbira, le te je veliko po svetu

Starejše novice