Vir: X
Fico je bil nekaj časa v smrtni nevarnosti, a so ga uspeli rešiti.

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti, je danes sporočil podpredsednik vlade in obrambni minister Robert Kalinak. 

Ob tem je dodal, da je premierjevo zdravstveno stanje še vedno resno in da štiri dni po poskusu atentat ostaja v intenzivni negi.

Fico je bil v sredo žrtev poskusa atentata, ko ga je moški v kraju Handlova večkrat ustrelil. Premier se je v času incidenta rokoval s privrženci po srečanju vlade. Hudo ranjenega so nemudoma odpeljali v bolnišnico, domnevnega strelca pa aretirali. Fico je bil nekaj časa v smrtni nevarnosti, a so ga uspeli rešiti.

Poziv medijem

Sodišče je v soboto za napadalca odredilo pripor. Njegova identiteta uradno še ni znana, po poročanju slovaških medijev pa gre za 71-letnega pisatelja in nekdanjega varnostnika Juraja Cintulo.

Napad je pretresel Slovaško, kjer že dlje časa vlada napeto ozračje, med drugim tudi zaradi reform Ficove vlade. Slovaška vlada je v preteklih dneh sicer večkrat pozvala medije, politike in javnost, naj ne širijo dezinformacij ali lažnih novic glede poskusa atentata na premierja.

Medije so še pozvali, naj omejijo razprave na svojih spletnih straneh in omrežjih.

Komentarji (1)

Auersberg (ni preverjeno)

Niste pa napisali, da je atentator poročen z ukrajinko. To informacijo je treba skriti javnosti ali kako?

Starejše novice