Obiskali smo božično Budimpešto, ki je po izboru European Best Destination druga najbolj vroča destinacija letošnjega decembra. Madžarska prestolnica očara tako z okrašenostjo kot s kulinariko.

Dvomilijonska Budimpešta v prazničnem času še posebej zaživi. V mestu se bohoti več božičnih sejmov, kjer k lesenim hišicam ponudniki privabljajo s tradicionalno madžarsko kuhinjo.

Največji božični sejem se odvija na trgu Vörösmarty, kjer se ob robu nahaja znamenita kavarna Gerbeaud, ki jo zaznamuje avstro-ogrski duh.

V neposredni bližini se nahaja Fashion street, ulica mode, kjer prestižne trgovine navdahnejo s svojo podobo. Nedaleč stran se razprostira drugi večji božični sejem, in sicer pred baziliko svetega Štefana, kjer ob majhnem drsališču poskrbijo tudi za atraktivno lasersko predstavo.

Da je Budimpešta več kot očitno ena najbolj vročih prazničnih destinacij dokazuje tudi nepopisna gneča, ki se vije na prav vsakem božičnem sejmu v mestu. Nekaj preglavic tujim turistom povzroča preštevanje forintov, ko stojijo v vrsti za skodelico kuhanega vina, punča ali vročega jabolčnega soka. 

Ne razočara tudi kulinarika. Ponujajo predvsem domače specialitete kot so golaž, klobase, 'langoši', ne manjkajo pa niti sladke razvade z 'retaši' in najbolj priljubljenimi kurtoš kolači.

View this post on Instagram

Goulash

A post shared by Anna Khudaeva (@anna.khudaeva) on

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice