Slika je simbolična.
Obvezna naj bi bila registracija vsakega, ki ima na dvorišču rejno perjad.

V pripravi Evropske komisije je nov podzakonski akt za zakon o zdravstvenem varstvu živali, s katerim bo, če bo seveda sprejet, potrebna registracija vseh oseb, ki doma na dvorišču gojijo perjad. 

Na to je pred dnevi opozorila Slovenska zveza društev gojiteljev pasemskih malih živali preko družabnih omrežij. 

Registracija bo obvezna, četudi imate na dvorišču le eno kokoš ali gos. Z registracijo pa bodo seveda povezani tudi stroški.

Ker bi bilo to državnim veterinarskim službam, zaradi prevelikih stroškov in logističnih težav, to nemogoče izpeljati, bodo ti stroški bremenili rejca.

Tako obstaja bojazen, da bi veliko malih rejcev to prakso opustilo, kar bi v prihodnosti pomenilo velik udarec za rejo perutnine, piše portal Ekodežela.

Registrirati bo potrebno tudi papige in golobe

Iz društva gojiteljev pasemskih malih živali opozarjajo, da nov podzakonski akt za zakon o zdravstvenem varstvu živali opredeljuje obveznost registracije, kjer izjem skorajda ne bo.

Tako se bo moral, če bo akt sprejet, praktično vsak rejec oziroma skrbnik ptičev vpisati v nacionalno zbirko podatkov z geografskimi koordinatami kraja, kjer živali gojijo.

Med ptiči, ki jih bo v prihodnosti morda treba registrirati, so tudi piščanci, purani, pavi, pegatke, fazani, prepelice, jerebike, noji, race, gosi, labodi ter celo papige in golobi.

Ali bo Evropska unija zakon sprejela bo znano v prihodnjih mesecih.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Politik76 (nepreverjen)

Evropski politiki se naj spakirajo v ukrajino na prvo bojno črto, pa tam delajo zdraho.

Zoran Mavrič (nepreverjen)

Bo kot leta 1945.

Mbb (nepreverjen)

Kure so v politiki !

cepljen3x (nepreverjen)

Pravilno, treba je stopiti na prste zlobnezem, ki jedo neobdavcene jajce. Tudi prepoved sajenja sadja in zelenjave je nujna, saj so v Sloveniji samo le v zadnjem mesecu zlobnezi oskodovali slovenski proracun za kar 3 milijone eur z uzivanjem neobdavcenih cresenj.

Mbb (nepreverjen)

Inšpektorske Kokoške bodo preverjale kure in ostalo perjad.

Drmr (nepreverjen)

*žaljiva vsebina je bila odstranjena* you EU

. (nepreverjen)

je lastnik golobov mesto nema veze
golob je golob

ziplinu (nepreverjen)

Golobi in kanarcki so se znasli na seznamu zaradi italijanske gastronomije. Tukaj gre za ilegalizacijo doma pridelane hrane. Saj socialisti sanjajo o samooskbnih skupnostih, tega pa kapitalisti ne bodo tolerirali.

In reply to by . (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Kreteni 'jih z šrotom pričakam.

Neviden (nepreverjen)

Pa ne s tistim za kure,ha,ha

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah. Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Starejše novice