Maribor med desetimi kraji, ki jih je treba obiskati, preden jih odkrijejo množice

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Maribor med desetimi kraji, ki jih je treba obiskati, preden jih odkrijejo množice

Avstralci so na seznam desetih krajev, ki jih je treba obiskati, preden jih odkrijejo in uničijo trume turistov, uvrstili tudi Maribor.

Maribor med desetimi kraji, ki jih je treba obiskati, preden jih odkrijejo množice
  • Maribor med desetimi kraji, ki jih je treba obiskati, preden jih odkrijejo množice Maribor med desetimi kraji, ki jih je treba obiskati, preden jih odkrijejo množice

"Seveda, Evropa bo vedno imela Pariz. In Rim. In <vstavite katero koli večje mesto po lastni izbiri>. Toda obstaja mesto, ki je pripravljeno, da izbruhne - Maribor, drugo največje mesto v Sloveniji," poje hvalo štajerski prestolnici avstralski novičarski portal News

Po njihovih besedah se Maribor ne more pohvaliti s širino močno uveljavljenih evropskih turističnih prestolnic, zna pa popotnike očarati z nevpadljivostjo, ki privablja, vse odkar je bilo mesto imenovano za Evropsko prestolnico kulture leta 2012.

"To je tip mesta, kamor pridejo popotniki, ki bi radi tavali po starem mestnem jedru ob reki Dravi, sedeli v kavarni z dobro knjigo v roki ali le opazovali ljudi, mimogrede pa še skočili v grad iz 15. stoletja," pišejo o Mariboru na avstralskem portalu. Prav tako so izpostavili, da je Maribor dom najstarejše vinske trte na svetu in pristavili, da mesto obdaja vinogradniška regija.

Priznavajo, da popotniki ne bodo imeli dolgega seznama muzejev in restavracij, ki jih morajo obiskati, doživeli pa bodo sproščujoče evropske počitnice. Obisk priporočajo konec junija do sredine julija, saj lahko takrat popotniki ujamejo še festival Lent.

Na seznamu desetih krajev, ki jih je treba obiskati, preden jih odkrijejo množice, so se poleg štajerske prestolnice znašli še grški otok Folegandros, nacionalni park Glacier v ZDA, Svalbard na Norveškem, nizozemsko mestece Giethoorn, Južna Tirolska, avstralski North Stradbroke Island, otok Culebra v Portoriku, Cartagena v Kolumbiji in Meknes v Maroku.

Uredništvo
sreda, 4 Januar, 2017 - 13:12 Osveženo: 4. Januar 2017 - 13:16

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.