Ameriški kongres je začel s potrjevanjem rezultatov predsedniških volitev. A štetje glasov so morali prekiniti, saj so Trumpovi privrženci vdrli v kongresno palačo.

Ameriški kongres je začel s procesom potrditve izida predsedniških volitev, na katerih je slavil Joe Biden. Med privrženci za zdaj še aktualnega predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa so izbruhnili nemiri, nekaj zamaskiranih privržencev je vdrlo v kongresno palačo. Zasedanje obeh domov kongresa je bilo zato prekinjeno.

Donald Trump je sicer pred tem nagovoril svoje privržence in ponovil, gre za prevaro in da je zmagovalec volitev on in ne Biden. Med množico je zato zavrelo in nekaj zamaskiranih oseb je vdrlo v kongresno palačo.

Kot poroča CNN, je na območju kongresne palače prišlo do streljanja. Kdo je streljal zaenkrat še ni znano, ustreljena ženska je v kritičnem stanju. 

Po izbruhu nasilja je Trump na Twitterju privržence pozval, da naj ostanejo miroljubni in naj spoštujejo zakon. »Brez nasilja! Mi smo stranka reda in miru. Spoštujte red in naše čudovite može in žene v modrem,« je zapisal. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nisi ... (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=YNn4DyhmMRE

Navijac (nepreverjen)

Trump pa tudi se kdo drug v Evropi in bliznji okolici..gotof je.Sramoten zakljucek polit kariere

Starejše novice