Fotografija je simbolična
Nizozemska vlada je zaradi novega seva koronavirusa v Združenem kraljestvu, ki se prenaša znatno hitreje od doslej znanih, danes prepovedala potniške lete iz te države.

Nizozemske oblasti so se za ukrep odločile le nekaj ur po tem, ko je britanski premier Boris Johnson v soboto dejal, da se novi sev očitno prenaša bistveno lažje in je po prvih ugotovitvah »do 70 odstotkov bolj nalezljiv«.

Johnson je zato odredil nove omejitve za London in jugovzhodno Anglijo, ki so začele veljati danes. Prebivalci teh območij morajo v skladu z ukrepi ostati doma najmanj do 30. decembra, poroča STA.

Nizozemska agencija za javno zdravje je po poročanju STA priporočila, da bi skušali vnos novega seva virusa čim bolj omejiti s strožjim nadzorom gibanja ljudi med državama. Nizozemsko ministrstvo za zdravje je še sporočilo, da so v študiji na Nizozemskem, ki so jo izvedli v začetku decembra, odkrili sev s podobnimi lastnostmi, kot jih opsujejo na Otoku.

V kabinetu nizozemskega premierja Marka Rutteja so se po navedbah ministrstva za zdravje za prepoved letov odločili preventivno. Nizozemske državljane pa so pozvali, naj ne potujejo, če to ni nujno, še poroča STA.

»V prihodnjih dneh bo vlada skupaj z ostalimi članicami Evropske unije preučila možnosti za nadaljnje omejevanje tveganja vnosa novega seva virusa iz Velike Britanije,« je še sporočilo nizozemsko ministrstvo za zdravje.

Na Nizozemskem v prizadevanjih za zajezitev širjenja novega koronavirusa do sredine januarja velja pettedenska ustavitev javnega življenja. Med drugim so zaprte šole in vse nenujne trgovine.

Komentarji (4)

dd (ni preverjeno)

JOJ KAJ PA SEDAJ, PA RAVNO KO SMO DOBILI ODREŠILNO CEPIVO KI SEDAJ JASNO NE BO VEČ DELOVALO, OH NE, PLEKSI STEKLA IN PONIŽNO POKIMAT VLADI IN PAČ MASKE NAZAJ GOR...MALO SUTRA, SPOMLADI SLEDIJO TAKŠNI NASILNI UPORI KOT SI NISO MOGLI NITI PREDSTAVLJAT, NE PRI NAS AMPAK PO CELI EVROPI, KI BO V PLAMENIH.

Franc s Piramide (ni preverjeno)

Kaj si osnovno šolo zaključil, preden ste vzeli male tipkane črke?

In reply to by dd (ni preverjeno)

Franc s Piramide (ni preverjeno)

Malo sutra. Sanjaš danju, sanjaš noču. Pričaš gluposti danju i noču.

In reply to by dd (ni preverjeno)

11 (ni preverjeno)

Franca ta je pa res zelo zelo čuden. Gustav Šilih pač.

In reply to by Franc s Piramide (ni preverjeno)

Starejše novice