Slika je simbolična (foto: Bobo).
Po strelskih napadih v Srbiji v bolnišnici še 11 žrtev.

Enajst ranjenih v dveh majskih strelskih napadih v Srbiji, v katerih je bilo ubitih skupno 18 ljudi, je še vedno na zdravljenju v bolnišnici, je danes za srbsko nacionalno televizijo RTS dejal državni sekretar na ministrstvu za zdravje Mirsad Đerlek. En deček bo zaradi hudih poškodb vratu in hrbtenice najverjetneje nadaljeval zdravljenje v Združenih državah Amerike.

Đerlek je danes za RTS pojasnil, da že pripravljajo dokumentacijo za dečkovo zdravljenje v Chicagu, država bo krila vse stroške.

Vsi ranjeni so po besedah Đerleka stabilni in zunaj življenjske nevarnosti. V najslabšem stanju sta bolnica, ki so ji odstranili ledvico in ji bodo operirali tudi ožilje, sledi pa ji bolnica s poškodbo prsnega koša, ki čaka še na ortopedsko operacijo.

Deklici z dvema strelnima ranama so odstranili ledvico. Ima poškodovana jetra, operirali so ji tudi črevesje, predvidenih pa je še več operacij.

Đerlek je ocenil, da bo minilo veliko časa, preden bodo okrevali vsi bolniki. Poleg rehabilitacije bodo po njegovih besedah potrebovali tudi psihosocialno pomoč.

»Takšne stresne situacije, ki jih nihče ni pričakoval, puščajo hude posledice na duševnem zdravju - za starše, učence, učitelje. Prepričan sem, da bomo zagotovili kakovostno zdravstveno oskrbo za vse, ki so to doživeli,« je še dejal.

V dveh strelskih napadih v Srbiji sta 13-letnik in 20-letnik v začetku maja ubila skupno 18 ljudi.

13-letni učenec je na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu z očetovo pištolo ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa jih je sedem, od katerih je kasneje umrla še ena deklica.

Dan kasneje je 20-letnik z avtomatskim orožjem in pištolo v treh vaseh blizu Mladenovca ubil osem, ranil pa 14 ljudi, večinoma mladih.

Ob tem so danes iz državnega tožilstva v Smederevu sporočili, da je policija aretirala strica 20-letnega napadalca iz Kragujevca.

Zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja in prometa z orožjem in eksplozivnimi snovmi bo pridržan za 48 ur.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
krema - torka (nepreverjen)

jebeš evropsko zdravstvo
Ta pametni dohtarji so v AMERIKI

Starejše novice