Slika je simbolična.
Na avstrijskem Štajerskem zaradi uhajanja plina sprožen okoljski alarm.

Na jugu avstrijske Štajerske je deželni opozorilni center danes sprožil okoljski alarm, potem ko je v podjetju za predelavo kovin prišlo do nepričakovane kemične reakcije.

Nad podjetjem je nastal rumeno-rdeč oblak plina, oblasti pa so prebivalce Ragnitza pozvale, naj ostanejo v zaprtih prostorih in imajo zaprta okna. Do poškodb sicer ni prišlo.

Okoli 7. ure so prebivalci opazili oblak plina nad podjetjem in poklicali na pomoč. Na kraj nesreče je nemudoma prispelo 40 gasilcev in tudi kemijski strokovnjaki.

Že ob 9.15 pa so oblasti poziv prebivalcem, naj ostanejo v zaprtih prostorih, preklicale.

V času nesreče v obratu ni bilo nikogar in tudi med posredovanjem gasilcev ni bil nihče poškodovan, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Sprva so domnevali, da gre za strupeno dušikovo kislino, a je kmalu postalo jasno, da gre za zaenkrat še neznano mešanico plina.

Doslej pa so potrdili, da v podjetju za predelavo kovin izdelke pogosto puščajo v posebnih rezervoarjih. Tam jih načeloma pustijo za več ur, tokrat pa so jih pustili čez noč. To je tudi najverjetnejši razlog za nepričakovano kemično reakcijo.

Komentarji (1)

Marjan Kocmut (ni preverjeno)

To je z vetrom glih nad celjem❗❗❗😉

Starejše novice