Rok za oddajo prijav je 30. junij.

EIT Health, ki je del Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo, organa Evropske unije, je v sodelovanju z vodilnima evropskima farmacevtskima podjetjema Chiesi Group in SYNLAB Italija začel izvajati nov program InnoStars Connect.

Cilj pobude, ki se izvaja v obliki odprtih inovacij, je povezati zagonska podjetja, raziskovalce, univerze in bolnišnice v drugih zmernih in hitro rastočih državah ter najbolj oddaljenih regijah, da bi sodelovali pri razvoju in izvajanju inovacij, ki spreminjajo življenja.

S pobudo bo izbranih desetih organizacij dobilo dostop do največje mreže inovacij v zdravstvu, financiranje in strokovno vodenje vodilnih v farmacevtski industriji, da bodo lahko preizkusile inovativne rešitve za reševanje perečih zdravstvenih izzivov. Najboljše tri ekipe se bodo na velikem finalu EIT Health InnoStars potegovale za finančno nagrado. 

Rok za oddajo prijav je 30. junij. 

Kaj je na voljo inovatorjem?

»InnoStars Connect je popolno utelešenje našega pogostega pregovora, da nihče ne more inovirati sam. S tem vznemirljivim novim programom inovatorjem odpiramo vrata do virov, znanja in, kar je najpomembneje, povezav v naši mreži, da bi razvili obetavne rešitve za pereče zdravstvene izzive,« je dejala Sarah Haddadin, vodja inovacij EIT Health InnoStars RIS in vodja programa.

Chiesi Group je globalna biofarmacevtska skupina, usmerjena v raziskave, ki jo žene želja po izboljšanju kakovosti življenja bolnikov, njihovih družin in skupnosti z inovativnimi izdelki in storitvami. 

Podjetje skupaj z EIT Health InnoStars išče revolucionarne rešitve na področju zdravja dihal, zdravljenja bolnikov z redkimi in zelo redkimi boleznimi ter izdelkov in storitev, ki podpirajo specialistično oskrbo, ki jo zagotavljajo zdravstveni delavci, in samooskrbo potrošnikov.  

SYNLAB Italija je vodilno evropsko diagnostično podjetje z novim integriranim pristopom k medicinskim inovacijam, preprečevanju in zdravstvenemu varstvu v Italiji - pristop, ki je v skladu s standardi kakovosti odličnosti v Evropi. Skupaj z EIT Health InnoStars išče napredne diagnostične biomarkerje in tehnologije.

Kdo se lahko prijavi in kako?

V program InnoStars Connect se lahko prijavijo zagonska podjetja, bolnišnice, univerze in raziskovalne ustanove z inovativnimi rešitvami, ki so pomembne za izzive iz vse Evrope. 

Upravičeni prijavitelji morajo imeti rešitev s stopnjo zrelosti med TRL 5 (tehnologija potrjena v ustreznem okolju) in TRL 7 (predstavitev prototipa sistema v operativnem okolju) ter biti pripravljeni na sodelovanje v okviru odprtih inovacij. Posamezne organizacije, ki trenutno niso partnerji EIT Health, morajo postati partnerji EIT Health InnoStars. 

Z vključitvijo v program bodo pridobile dostop do obsežne mreže in virov, ki ponujajo transformativno sodelovanje z vodilnimi inovatorji v zdravstvu.
 

Organizacije, ki se želijo prijaviti, lahko več informacij in prijavo najdejo na spletni strani InnoStars Connect | EIT Health .

Starejše novice