Kadar o naši turistični ponudbi govorijo tuji mediji, najpogosteje izpostavljajo prestolnico, Postojnsko jamo in Bled. Britanski portal se je tokrat odločil predstaviti naše drugo največje mesto, Maribor.

Pri britanskem portalu The Independent so objavili zapis o tem, da ima Mariboru številne priložnosti na prostem, osupljivo lokalno kuhinjo, bogato vinsko zgodovino in obilo znamenitosti.

Destinacija, za katero še niste slišali

V samem uvodu so zapisali, da je Maribor postavljen med hribovite vinograde in bujne gozdove vzhodne Slovenije. »To je najbolj očarljiva destinacija, za katero še niste slišali,« so uvodoma še poudarili.

Kaj početi v Mariboru?

Najprej predlagajo ogled najstarejše vinske trte na svetu nato sprehod skozi staro mestno jedro in Glavni trg, kjer izpostavljajo občudovanje različnih arhitekturnih dob, ki se združujejo, od srednjeveškega sodnega in vodnega stolpa do baročnega veličanstva Mariborskega gradu in gotskega sijaja mariborske katedrale.

Od muzejev izpostavljajo Pokrajinskega, od festivalov pa seveda znameniti Lent.

Bližina neokrnjene narave

Bližina Pohorja in razširjenega mestnega parka je to, kar naredi Maribor edinstven. Priporočajo tudi izlet s kolesi ob mariborski Dravi do Pohorja.

»Razširjen mestni park je bolj podoben gozdu kot mestnemu parku, idealen za dolge sprehode ob treh ribnikih, piknike pod vejami starodavnih dreves in ogled divjih živali v bližini lokalnega terarija in akvarija. Svojo mariborsko pustolovščino nadaljujete na prostem s kabinsko žičnico na bližnjem Pohorju, kjer vas izven mesa čakajo dih jemajoči razgledi na širšo okolico,« so zapisali.

Pestra kulinarična ponudba

Med kulinarično ponudbo, ki jo ponuja Maribor, predlagajo restavracijo Mak in tamkajšnjega mojstra Davida Vračka. Omenjajo tudi Piaf, Malico Mimogrede in okrepčevalnico Šiš. Za ljubitelje vin in ostalih pijač predlagajo vinski bar LeVino, koktajl bar Piranha, LUFT 360 in Rooster.

Pri kupovanju predlagajo lokalno

Pri predlogih za nakupovanje izpostavljajo butične trgovine, kjer prodajajo domače in ročno narejene izdelke. Izpostavljajo prodajalni Slovenska - local made in ARTmijeMAR ter galerijo z butičnim nakitom E2RD.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Super.vidi in slisi se jih pa bolj malo.zal.britanci so dobri potrosniki in zapravljivci

JA_VA

Vecinoma ne znamo ceniti, tisto kar imamo "doma" in nas morajo tujci na to spomniti!

Starejše novice