Slika je simbolična.
Več beograjskih šol prejelo obvestila o podtaknjenih bombah.

Več kot sto osnovnih in srednjih šol v srbski prestolnici Beograd je davi prejelo elektronska sporočila z grožnjami o domnevno podtaknjenih bombah.

Po nedavnem množičnem smrtonosnem strelskem napadu v beograjski osnovni šoli je to znova vzbudilo zaskrbljenost javnosti.

Policija pregleduje šole, pouk so prekinili, poročajo lokalni mediji.

Z ministrstva za izobraževanje so sporočili, da je opozorila o domnevno podtaknjenih bombah prejelo 78 osnovnih in 37 srednjih šol.

Učence in učitelje so evakuirali, policija pa pregleduje šole.

Z ministrstva so še sporočili, da so zaradi varnosti učencev in učiteljev pouk v prvi izmeni prekinili, dokler policija ne bo končala preverjanja resničnosti sporočil. V nekaterih šolah so preverjanje že končali, tako da v njih pouk nadaljujejo.

Šole bodo učence in njihove starše obvestile, kdaj bodo lahko nadaljevali pouk.

V nekaterih šolah so se že odločili za pouk na daljavo.

V Srbiji in drugih balkanskih državah so v zadnjem letu večkrat poročali o lažnih bombnih opozorilih, do današnjih v Beogradu pa prihaja v času, ko so v Srbiji po dveh smrtonosnih napadih v začetku meseca razmere še posebej napete.

V napadu 3. maja je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu ubil devet učencev in varnostnika. Dan kasneje pa je 21-letnik v treh vaseh blizu Mladenovca ubil osem ljudi, večinoma mladih.

Po strelskih napadih poteka v Srbiji akcija predaje nezakonito pridobljenega orožja, v okviru katere so od 8. maja prebivalci izročili že okoli 20.000 kosov orožja in milijon kosov streliva.

Akcija, v okviru katere imetnike nezakonitega orožja ne bodo kaznovali, bo trajala do 8. junija.

Potem bodo sledile hišne preiskave ob strogih denarnih in zapornih kaznih.

Komentarji (2)

Mbb (ni preverjeno)

Sedaj se je začelo poneumljanje ljudi.

Šumar (ni preverjeno)

Balkanski način razmišljanja...
Četniki!!!

Starejše novice