Slika je simbolična.
Zveza potrošnikov Slovenije in potrošniške organizacije iz še sedmih drugih evropskih držav so v sodelovanju s krovno potrošniško organizacijo BEUC včeraj pri pristojnih organih za varstvo osebnih podatkov vložile pritožbo zoper Meto.

Pritožba potrošniških organizacij nasproti podjetju Meta razkriva globoko zaskrbljenost zaradi njihovega obsežnega in nezakonitega ravnanja z osebnimi podatki uporabnikov družbenih omrežij Facebook in Instagram

Zveza potrošnikov Slovenije in še sedem potrošniških organizacij iz drugih evropskih držav, v sodelovanju s krovno potrošniško organizacijo BEUC, so skupaj vložile pritožbo pri pristojnih organih za varstvo osebnih podatkov.

Glavna točka pritožbe je Metina nedavna praksa uvajanja sprememb storitev v Evropski uniji, kjer zahteva od uporabnikov, da bodisi privolijo v obdelavo svojih osebnih podatkov za oglaševalske namene bodisi plačajo, da se jim oglasi ne prikazujejo. 

Ta izbira, znana kot »plačaj ali privoli«, se šteje za zavajajočo dimno zaveso, ki skriva resnično problematiko nezakonite obdelave podatkov.

Slika je simbolična.

Obsežno zbiranje osebnih podatkov s strani Mete je v nasprotju z načeli splošne uredbe o varstvu podatkov, ki določajo zakonitost, pravičnost, najmanjši obseg podatkov in omejitev namena obdelave. 

Poleg tega Meta nima ustrezne pravne podlage, ki bi upravičila takšno množično zbiranje podatkov uporabnikov Facebooka in Instagrama.

Ta pritožba sledi že prejšnjim kritikam s strani BEUC, ki je že v preteklosti opozarjala na nepoštene tržne prakse podjetja Meta. 

Poleg tega so potrošniške organizacije v pritožbi izpostavile, da poslovni modeli Meta, ki temeljijo na nadzoru osebnih podatkov, niso v skladu z GDPR, kar zahteva takojšnje ukrepanje pristojnih organov za varstvo podatkov.

Starejše novice