V ZDA še vedno preštevajo glasovnice iz včerajšnjih predsedniških volitev. Trenutno ima Donald Trump 213 elektorskih glasov, njegov izzivalec Joe Biden pa 224. Za zmago je potrebnih 270 elektorskih glasov. Janez Janša je v tvitu že razglasil zmago Trumpa.

Štetje glasov v ZDA se še vedno nadaljuje. Za zdaj so številke sicer še v prid Joeju Bidnu, kar pa se lahko hitro spremeni, saj lahko glede na trenutne rezultate Donald Trump računa na zmago v ključnih državah, kot so Michigan (16 elektorjev), Georgia (16 elektorjev), Severna Karolina (15 elektorjev) in Pensilvanija (20 elektorjev), Biden pa v Nevadi (šest elektorjev). 

Na rezultate volitev še vedno čakajo v devetih zveznih državah: Aljaska, Arizona, Georgia, Michigan, Maine, Nevada, Severna Karolina, Pennsylvania in Wisconsin.

Trump je v svojem nagovoru podpornikom oznanil svojo zmago. »Kar se mene tiče, smo že zmagali,« je dejal v Beli hiši. Med drugim je napovedal, da bodo od vrhovnega sodišča zahtevali konec preštevanja glasovnic, demokrate pa obtožil goljufije, čes da skušajo poneveriti volitve.

Janša že razglasil zmago Trumpa

Slovenski premier Janez Janša, ki je javno že izkazal podporo Trumpu, je dopoldne na Twitterju zapisal, da je že jasno, da so Američani za novi mandat ponovno izvolili predsednika Donalda Trumpa.

»Več, ko bo zavlačevanja in zanikanja dejstev s strani osrednjih medijev, večji bo triumf za predsednika,« je tvitnil Janša.

Republikancem je čestital za dobre rezultate volitev po celotnih ZDA, poroča STA.

Komentarji (3)

Beny (ni preverjeno)

Jah meša se človeku zato ker nebo več MELANJIZMA!!!

Duplchan (ni preverjeno)

Janez je bolnik na začasnem izhodu iz psihiatrije .

Hojs_MB (ni preverjeno)

Ko ti je ideologija na prvem mestu pred realnostjo, se zgodijo take bedarije.

Starejše novice