Marjan Dora je v tokratni oddaji Dora - Nedeljski pogovori gostil Romano Dernovšek, predsednico uprave Loterije Slovenija.

Predsednica uprave Loterije Slovenija Romana Dernovšek ima dolgoletne izkušnje na različnih vodilnih delovnih mestih. Preko prejšnje službe na kreativni agenciji LUNA, kjer je bila direktorica za razvoj novih poslov, se je prvič srečala in dodobra spoznala z Loterijo Slovenije. 

»V loteriji sem začela kot direktorica trženja. Mislim, da dober vodja mora biti prvo dober človek in potem je vse ostalo manj pomembno,« je jasna. 

Minimalno tveganje v igrah Loterije Slovenije

Bistvo podjetja Loterije Slovenije, kot pojasni, je, da so loterijske igre v Sloveniji na eni strani zabavne in napredne, na drugi strani pa varne.

A čeprav je pri tovrstnih igrah tveganje zelo nizko oziroma praktično nično, bi lahko s strani kupcev prihajalo do velikih zasvojenosti s tovrstnimi igrami.

»To je dejavnosti, ki ima lahko v nekih ekstremih slabe posledice za ljudi in njihove družine. Mi se ogromno ukvarjamo s tem, kakšne so prakse in dejansko skrbimo, da so naše igre narejene na način, da se nam to ne dogaja,« pojasni Dernovšek.

Loterija Slovenije ima na mednarodni ravni tudi certifikate, ki potrjujejo, da je Loterija Slovenije odgovorni prireditelj iger na srečo. 

Z nakupom loterijske srečke sofinanciranje invalidskih in športnih organizacij

»Vsi naši igralci skupaj vedno sodelujejo v nečem dobrem, saj iz tega sofinanciramo slovenske invalidske in športne organizacije,« še pojasni. 

Zakaj do prevar pri mešanju žogic v bobnu ne more priti?

Del tradicije je, da se bobni Loterije Slovenije še vedno vrtijo, te pa nadzoruje nadzorni organ. Kot je pojasnila predsednica uprave Loterije Slovenija, je pred čisto vsakim ponovnim vrtenjem bobnov v sam proces vloženega ogromno truda.

»Žogice so pri nas spravljene na RTV Slovenija, v posebni ognjevarni omari pod ključem in so certificirane. Slovenski inštitut za naravoslovje jih pregleda. Tako da je v to vloženega veliko truda,« še izda. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Viznik (ni preverjeno)

Raje izdajte na kak način napizdujete folk

Starejše novice