Foto: Mediaspeed
Gostja Marjana Dore v oddaji Dora - nedeljski pogovori na televiziji Idea je bila Salome, pevka, igralka, udeleženka resničnostnih oddaj in transspolna ženska.

Christa Žentiily, bolj znana kot Salome, je edinstvena osebnost, ki je čez leta doživela izjemno preobrazbo in se uspešno uveljavila v svetu zabave. 

Vendar pa zanjo ni bila vedno pot tlakovana z 'rožicami'.

V pogovoru je brez dlake na jeziku spregovorila o svojem odraščanju na Rabu, o tem, kako jo je sprejela družba, o spremembi spola in o svoji karieri.

Vedela je, da je deklica v njej 'prepovedana' deklica

Salome, ki zdaj šteje 55 let, se spominja svojih otroških let v naselju Palit na Rabu, kjer je odraščala. 

Kot je pojasnila, je bil oče 'prvak' v pijančevanju, mama pa se je vedno bolj, kot na srečo svojega otroka, ozirala na mnenje okolice, kar ji Salome ne zameri. 

V svoji mladosti se je že spopadala s predsodki in zbadanjem zaradi svoje drugačnosti, a je vedno ohranjala svojo resnico in se znala braniti s svojim ostrim jezikom. 

»Mislim, jaz sem bila zmeraj bolj 'baby face', jaz nisem v šoli nikoli skrivala svoje drugačnosti. Že kot najstnik sem igrala elastiko na dvorišču s puncami, družila sem se s puncami, ni mi odgovarjalo to agresivno obnašanje fantov, tako da sem že na šoli imela vzdevke 'ženskica', 'pederu', tako da … 

Ampak imela sem eno zelo dobro orožje, kar se tiče obrambe. Bog mi je dal jezik dober, da sem zmeraj verbalno udarila nazaj in sem zmeraj tako 'piknila', da so se potem smejali tistim, ki so mene zmerjali.«

Borba za preživetje in iskanje lastne identitete

Salome je v pogovoru poudarila, da je večji del svojega življenja preživljala v gostinstvu, vendar ni bilo vedno lahko. 

Zaradi svoje preobrazbe in iskanja lastne identitete je doživljala izzive in predsodke družbe. Kljub temu je vztrajala in se postavila zase.

»Vem, da vsi mi hočemo biti sprejeti, ali ne rabim biti sprejeta. Pomembno je to, kaj jaz vem o sebi, kdo sem. 

Jaz in kakšna sem jaz kot oseba, družba pa zna biti hinavska in ne sprejema, večinoma pa ne sprejemajo tudi sami sebe, kako bodo kaj drugega,« je poudarila Salome.

Iz Nenada v Salome: Družina ni vedela za operacijo

Salome je delila intimne podrobnosti svoje preobrazbe, vključno s potekom operacije in njenim odnosom z družino.

Razkrila je, da ni nikomur povedala o svoji odločitvi za operacijo, da bi se izognila morebitni negativni podpori ali sodbam.

»Ko prideš iz operacije, absolutno pričakuješ, bi bilo fino, da je nekdo od družinskih članov, ampak vem, kaj bi se zgodilo. 

Probali bi me prepričati, samo bi mi, ne bi mi pomagali, bi mi odmagali, zato sem jaz to lepo naredila: moje telo, jaz sem gospodar.«

Poseg je trajal 8,5 ure, nato se je začelo okrevanje, ki pa ni bilo tako na fizični, ampak bolj na psihični ravni. Kot je zaupala Salome, vsi mislijo, kako to boli. Ni bolelo nič. 

Je pa bilo pomembno psihično okrevanje, saj je telo doživelo velik stres, ker je z odstranitvijo mod izgubilo moški hormon in so se pojavili čisto drugačni občutki kot prej, bolj ženski občutki.

Umetnost, šovbiznis in življenje v ženski vlogi

Salome je svojo pot nadaljevala v umetniškem svetu, sodelovala v različnih resničnostnih oddajah in zaslovela s svojo gledališko predstavo 'Iznenada Salome', ki jo je javnost odlično sprejela. 

V času korone pa je odkrila tudi svoj drugi talent, slikarstvo, s katerim se želi ukvarjati tudi na stara leta.

»Živim svojo resnico, za razliko od drugih ljudi, ki ne živijo svoje resnice. Živijo to, kaj se pričakuje od njih, da živijo, in to je zelo narobe. 

Zato sem jaz nasmejana in srečna. Veste, kako je lepo živeti svobodno,« je delila svoj pogled na življenje.

Salome je dokaz, da se s trdim delom, vztrajnostjo in iskanjem lastne resnice lahko premaga izzive in doseže uspeh.

Njena zgodba o preobrazbi in boju je navdihujoča in opominja, da je pomembno slediti svojim sanjam in biti zvest samemu sebi.

Če želite izvedeti, kako je Salome doživljala služenje vojaškega roka, kakšnega psa ima in če res živi v luksuznem stanovanju, si oglejte celoten pogovor.

Komentarji (2)

Mb-11 (ni preverjeno)

Bjaak

pohorskisvizec

A ta/to še živi?

Starejše novice