Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Sveta Trojica, Facebook
S Policijske uprave Maribor so sporočili nove podrobnosti prometne nesreče, ki se je na martinovo pripetila na avtocesti A5.

Poročali smo že, da se je sinoči, 11. novembra, okoli 19.20, na avtocesti A5, Murska Sobota - Maribor, pripetila prometna nesreča. Na Policijski upravi Maribor so zdaj razkrili podrobnosti dogodka.

Na smernem vozišču avtoceste za smer Maribor, pri Cerkvenjaku, je prišlo do požara na zadnji desni pnevmatiki tovornega priklopnega vozila madžarskih registrskih oznak. Vozilo je vozil 41-letni državljan Madžarske.

Voznik je moral vozilo ustaviti na desnem prometnem pasu, saj na tem delu avtoceste ni odstavnih pasov. Ustaviti je moral nujno, saj se je požar začel širiti na tovor, naložen na priklopniku.

18-letnika je stisnilo ob varnostno ograjo

Voznik je takoj pričel z gašenjem požara z gasilnimi aparati. Za njim se je pripeljal 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na vozilu vklopil vse štiri smernike in se z vozilom ustavil za tovornim vozilom. Izstopil je iz vozila in želel iz prtljažnega prostora vzeti varnostni trikotnik in zavarovati kraj požara.

V tistem trenutku pa je z neprilagojeno hitrostjo za njim pripeljal 31-letni voznik osebnega avtomobila. Voznik je s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del ustavljenega osebnega avtomobila.

Slednjega je odbilo v desno in naprej, tak da je ob desni strani ob varnostno ograjo stisnilo 18-letnika. S prednjim delom je vozilo nato trčilo še v zadnji del gorečega priklopnika.

Materialne škode je za okoli pet tisočakov

18-letnik se je v nesreči lažje telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Požar so pogasili gasilci.

Na vozilu in tovoru je nastalo za okoli 5000 evrov materialne škode.

Policisti so 31-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog, o požaru pa bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Sveta Trojica, Facebook

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janko r (nepreverjen)

Za ,kaj se nikoli ne preiskuje kdo je pokradel .denar,kateri je bil pri gradnji hitre ceste vračunan tudi za odstavne pase ?Kurje tatove tožijo teh ,ki pa so pokradli omenjeni denar pa nikoli nišče ne preganja .

janezjelep (nepreverjen)

tocno... tozit vse, ki so bili vpleteni in so predlagali in pozegnali taksno ac... idioti

Starejše novice