Slika je simbolična (Foto: Bobo).
Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je 71-voznica, trčila v kolesarja, ki je poškodbam podlegel na kraju nesreče.

Iz Policijske uprave Nova Gorica so bili včeraj, 1. novembra 2022, nekaj po 16. uri obveščeni o hudi prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in kolesarja na regionalni cesti med Srebrničami in Potokom.

53-letni kolesar je ob tem zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Policisti policijske uprave Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah naj bi 71-letna voznica peljala iz smeri Srebrnič proti Potoku.

Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je trčila v kolesarja, ki je v pravilno peljal v isti smeri ob desnem robu vozišča.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. 

Policisti okoliščine še preiskujejo, zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V prometnih nesrečah življenje izgubilo devet ljudi

Na cesta na območju Policijske uprave Novo mesto je letos v prometnih nesrečah življenje izgubilo devet ljudi, osem v enakem obdobju lanskega leta.

Med žrtvami prometnih nesreč letos izstopajo ranljivejši udeleženci v prometu.

Življenje so izgubili trije pešci, kolesar, motorist in potnica na motorju ter voznik traktorja, voznik kombija in voznik osebnega avtomobila.

Komentarji (1)

Leka (ni preverjeno)

Po mnenju AVP kot sporočajo je prometna varnost na primerni ravni glede na evropske standarde umrlih v prometnih nesrečah . Kaj pa ceste ? Kaj pa nadzor ? Morda je problem izvajanje zakonodaje .

Starejše novice