S koncem oktobra se je zaprla Koča Koča na Mariborskem Pohorju. Marprom je že avgusta z razpisom skušal najti novega najemnika, a neuspešno. Zaradi tega bodo že kmalu ponovili razpis, ob tem pa znižali tudi najemnino.

Mariborsko podjetje Marprom je konec avgusta odprlo javni poziv k predložitvi ponudb za najem Koče Koča ob zgornji postaji krožne kabinske žičnice. Marprom namreč upravlja z objektom na podlagi koncesijske pogodbe, ki jo ima sklenjeno z Mestno občino Maribor.

»Po odpovedi najemne pogodbe s strani dosedanjega najemnika, zaradi težav z zagotovitvijo kadra, je podjetje Marprom konec avgusta objavilo javni poziv k predložitvi ponudb za dolgoročni najem gostinskega lokala Koča Koča ob zgornji postaji krožne kabinske žičnice,« so za Mariborinfo razložili na Javnem holdingu Maribor.

Pri tem dodajajo, da čeprav je bil v teku javnega poziva izkazan določen interes za najem, pa podjetje na koncu ni prejelo nobene konkretne ponudbe. Zato bodo v kratkem ponovili javni poziv za najem Koče Koča.

Kaj vse zajema najem Koče Koča?

Lokal je velik 184,25 kvadratnega metra, ki zraven kuhinje, stranišča, točilnega pulta, ter zgornjega in spodnjega dela restavracije, obsega še dve terasi, pri čemer je ena velika 59,25 kvadratnega metra, druga pa 149,25 kvadratnega metra.

Prav tako najem obsega še zunanji točilni pult in zunanjo kuhinjo ter dva skladiščna prostora.

Najemnino bodo znižali

Nedavni razpis je določal, da se nanj lahko prijavijo le pravne osebe, ki so ustrezno registrirane za opravljanje gostinske dejavnosti, zavezati pa so se morali, da bo lokal obratoval vsaj šest dni v tednu, najmanj v delovnem času od 9. do 19. ure v času rednega obratovanja krožne kabinske žičnice.

V razpisu je bila določena tudi najemnina, ki so jo postavili pri tisočih evrih, pri čemer najemnina ne vključuje obratovalnih stroškov, kot so ogrevanje, elektrika, voda, prispevki za kanalizacijo ter odvoz smeti.

V Javnem holdingu Maribor pa so sedaj razkrili, da bodo v ponovljenem razpisu znižali pričakovano minimalno mesečno najemnino, ki bi naj tokrat znašala nekaj manj kot tisoč evrov.

»Cilj podjetja je, da Kočo Koča čim prej, še pred pričetkom nove zimske sezone na Pohorju, odda v najem za obdobje do januarja 2031,« še dodajajo v holdingu.

Donedavni najemnik je namreč Kočo Koča uporabljal od leta 2017 do prekinitve pogodbe 22. oktobra letos. Od takrat pa je omenjena koča začasno zaprta.

Bivši najemniki prevzeli vodenje nove koče

Na družbenem omrežju Facebook pa so se oglasili bivši najemniki Koče Koča, v kateri so se zahvalili vsem obiskovalcem, poleg tega pa razkrili, da so prevzeli vodenje Ruške koče.

»Dragi prijatelji, obiskovalci in sodelavci koče Koča, obveščamo vas, da se koča z današnjim dnem zapira. V petih letih druženja v Koči smo skupaj preživeli boljše in slabše čase. A v spominih vedno ostanejo dobre stvari. Hvala vam zanje. Zahvaljujemo pa se tudi podjetju Marprom, ki nam je že na začetku zaupalo, da bo Koča v dobrih rokah. Vabimo vas, da nas obiščete na naši novi lokaciji. Ruška koča in znani obrazi vas pričakujemo,« se glasi njihov zapis.

Komentarji (6)

mbot (ni preverjeno)

Koča ostaja brez lastnika, je težava prevelika najemnina?
Lastnik si samemu sebi zaračunava preveliko najemnino, zato bo ostal brez koče ali kaj?

Katja7 (ni preverjeno)

Ampak kapo dol pred Vesno,da tolerira večletno skakanje Vladota čez plot.Tak je,ne more iz svoje kože.😎Vesna pač pogoltne to sramoto zavoljo slike o perfektni družini.Povem samo dejstva,v bistvu je to javna skrivnost.

7UP (ni preverjeno)

Ouuuu, fovšija! Čemu razglašaš to "javno skrivnost", če ne zavoljo lastne majhnosti, ničevosti. Uboga Katja, ko te niti Vlado, skakalec v višino, ne jebe 5%. Tebe očitno niti škrat Bolfenk nebi. Zavedajoč se svoje ničevosti, blatiš še Vesno in celo diskreditiraš vso družino. Verjetno si samska in brez socialnih stikov, prijateljev pa taki kot ti tako nimajo. Bljak!

In reply to by Katja7 (ni preverjeno)

MeGajver (ni preverjeno)

Enkrat nisn biu tam not, tak da...

Bolfenk (ni preverjeno)

Kdo je Katja? pišite mi v zs, ker imam šilček nabrušen.

Haja (ni preverjeno)

To je bolj baraki podobno! 🤣

Starejše novice